Soğuk Hava Erzurum´u Dondurdu

Doğu Anadolu Bölgesi´nde yağan kar yağışının ardından dün gece en düşük hava sıcaklığı eksi 7 derece ile Erzurum´da ölçüldü. Doğu´da etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bırakırken, dün gece

Doğu Anadolu Bölgesi´nde yağan kar yağışının ardından dün gece en düşük hava sıcaklığı eksi 7 derece ile Erzurum´da ölçüldü.
Doğu´da etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bırakırken, dün gece en düşük hava sıcaklığının yaşandığı Erzurum´da, ağaç dalları ve demir zincirler buz tuttu. Palandöken´in yüksek kesimlerine yağan karın soğuğu şehir merkezini etkisi altına aldı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü´nden alınan bilgiye göre, en düşük hava sıcaklığı Erzurum´da eksi 7, Ardahan´da eksi 5, Kars ve Ağrı´da eksi 1, Erzincan´da eksi 2, derece ölçüldü. Palandöken´in zirvesine yağan kar kartpostallık görüntüler oluştururken bazı vatandaşlar, yaylalarda kar içinde otlattıkları hayvanları meralarına indirmeye başladı. Soğuk havanın etkisi altına giren Erzurum´da vatandaşlar, beyaz esaretin tekrar geri geldiğini ifade ederek Erzurum´a kar ve soğuk yakıştığını söyledi.
(EMY-AA-AŞ-Y)

21.10.2014 12:40:59 TSI

Google+ WhatsApp