Soba Devri Artık Bitiyor

Eskişehir´de havaların soğumasıyla birlikte son yıllarda olduğu gibi bu yıl da soba satışları düşen esnaf, bu durumu doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasına bağlıyor. Eskişehir´de havaların soğumasıyla

Eskişehir´de havaların soğumasıyla birlikte son yıllarda olduğu gibi bu yıl da soba satışları düşen esnaf, bu durumu doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasına bağlıyor.
Eskişehir´de havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarının artmasını bekleyen satıcılar hayal kırıklığına uğradı. Doğalgaz ve kalorifer kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte soba satışlarında ciddi bir düşüş olduğunu söyleyen esnaf Bayram Yenilmez, sobanın eskisi kadar rağbet görmediğini ifade etti. Artık havaların soğumasının bile satışlarını etkilemediğini aktaran Yenilmez, "Sonbaharın kendisini göstermesiyle sektörün canlanacağını düşünüyorduk. Ama beklediğimiz şey olmadı, hiçbir satışımız yok. Akşama kadar oturuyoruz. Eskiye göre satışlarımızda yarıdan fazla bir düşüş var. Eskiden günde 8-10 tane soba satarken, şimdi ise 2 tane zor satılıyor. Adeta sinek avlıyoruz" dedi.
BİZE TALEP DOĞALGAZ FATURALARI ARTINCA OLUYOR
Kendilerine yönelik taleplerin faturalara bağlı olduğunu kaydeden Yenilmez, "Doğalgaz faturaları biraz arttığında bize talep oluyor. Faturası acı gelen sobacılara yaklaşıyor. Satışlarımızı daha çok ya sobaya alışkın kesime ya da nostalji olsun diye evlerine soba alan insanlara yapıyoruz. Ama sobanın yerini hiçbir şey tutmaz" diye konuştu.
Soba fiyatları 50 ile 450 lira arasında değişiyor.
(İHA-MET-Y)

27.10.2014 13:13:20 TSI

Google+ WhatsApp