“Siyaset, işveren ve sendikalarla yan yana gelmediği müddetçe çözüm üretemez”

Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Kudret Önen'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karacan, kendisinin de işveren kimliğinin bulunduğunu belirterek, tüm kesimlerle diyalog kapısını açık tutmak için ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Farklı sektörlerden tüm işverenlerin katkısıyla Türkiye'nin bugünkü seviyesine ulaştığını vurgulayan Karacan, şöyle devam etti:

"2023 hedeflerimizdeki kişi başı 25 bin dolarlık milli gelire ulaşmak için yıllık yüzde 7'den aşağı büyümememiz gerekir. Bildiğiniz gibi ülke olarak geçen yıl FETÖ terör örgütünün saldırılarını yaşadık. İş dünyası ve bürokrasi başta olmak üzere ülke olarak onun sancılarını yaşadık. Bundan sonraki süreçte özellikle iş aleminin sorunlarının çözüm yeri siyasettir. Siyaset, iş dünyası, işveren ve sendikalarla yan yana gelmediği ve sorunları ortak bir havuza aktarmadığı müddetçe çözüm üretemez."

Diyalog içerisinde sorunlara çözüm bulmak için bundan sonraki süreçte sivil toplum kuruluşlarıyla daha sık bir araya geleceklerini vurgulayan Karacan, sorunları hem partisinin yetkili organlarına hem de hükümetin gündemine taşıyacağını bildirdi.

Google+ WhatsApp