Sivas´ta Sivil Toplum Örgütlerinden Sağduyu Çağrısı

Sivas´ta 26 sivil toplum örgütü, Kobani nedeniyle çıkan olaylara tepki göstererek ortak sağduyu çağrısı yaptı. Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri´nde, basın mensuplarıyla bir araya gelen Sivas Beled

Sivas´ta 26 sivil toplum örgütü, Kobani nedeniyle çıkan olaylara tepki göstererek ortak sağduyu çağrısı yaptı.
Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri´nde, basın mensuplarıyla bir araya gelen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Kobani´yi bahane ederek çıkan olaylara tepki gösterdi. Ortak sağduyu çağrısı yapan sivil toplum örgütleri deklarasyon yayınladı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın, " Son bir haftadır, ülkemizde yaşanan bir kabusa hep birlikte şahitlik ediyoruz. İzlediklerimiz, gördüklerimiz, yaşadıklarımız gerçek bir akıl tutulmasını ortaya koyuyor. Biz, bin yıllık devlet geleneği olan bir milletiz, yine bin yıldır dünyanın en problemli, en kritik coğrafyasında kardeşçe yaşayıp giden bir toplumuz. Yine bin yıllık deneyimimizle bize bu tip provokasyonların bizi küçültmeye, diz çöktürmeye çalışan bu ve benzeri operasyonların sürekli olarak karşımıza çıktığını biliyoruz. Aslında bu yaşananların filmini biz defalarca izledik. Yazanlar, kurgulayanlar hep aynı olmasına rağmen sadece oyunlar yenilendi. Bin yıldır bu girişimlere pabuç bırakmadık, boğun eğmedik. Çok acılar çektik ama bağımsızlığımızdan ve toprağımızdan taviz vermedik. Allah´ın izniyle kardeşliğimizden ve birliğimizden de taviz vermeyeceğiz" dedi.
İki yıldır ortak aklın devreye girdiğini belirten Aydın şunları söyledi.
"İki yıldır silahlar sustu, ilk kez barış ortamı oluşmaya başladı. Bölgeye yatırımlar gitti. Barış şarkıları söylenmeye başladı. Gelecekle ilgili umutlar ve hayaller konuşulmaya başlandı. İlk defa Diyarbakır´ı, Van´ı, Şanlıurfa´yı bir sanayi ve turizm kendi yapmanın hayalini kurduk. Ülke olarak büyük Türkiye´nin hayalini kurduk, hayal kurmaktan öte bunlarla ilgili yol haritaları çizdik hedefleri ortaya koyduk. Bunu bizzat bölge insanının kendisi yaptı. Hükümetimiz çözüm için kararlılık gösterdi. Çözüm için yasal zeminler oluşturuldu. Tam bu çabaların meyvelerini almaya başlamıştık ki; daha önce yaşadığımız bu acı tablo ile bir kez daha yüzleşmek zorunda kaldık. Olayın zamanlaması da, tarzı da, ortaya konuş biçimi de manidardır. Siyasi sorumluluktan uzak olan bir partinin çağrısı ile huzur ortamı bir kez daha bozuldu. Kardeş kardeşin kanına girdi. Yine toprağa şehit bedenleri düştü onlarca masum insan hayatını kaybetti. Yüzlerce kamu malı talan edildi. Ülkemizin birliğine kast edenler alçak girişimlerinin dozunu artırarak Vandallık sergiledi. En kötüsü ise karşıt gruplar birbiri ile çatıştı. Bu ülkede iç savaş provası yapılmaya çalışıldı".
(UY-AÖ-Y)

17.10.2014 11:52:06 TSI

Google+ WhatsApp