Şişlili Minikler Cumhuriyet Tiyatrosu´nda Buluştu

Şişli´de Cumhuriyet Bayramı´nın 91´inci yılı dolayısıyla düzenlenen `Şişli´de Cumhuriyet Ekspresi´ müzikli çocuk tiyatrosunda minikler biraraya geldi. Oynanan tiyatro oyunuyla miniklere 1´nci Dünya Sa

Şişli´de Cumhuriyet Bayramı´nın 91´inci yılı dolayısıyla düzenlenen `Şişli´de Cumhuriyet Ekspresi´ müzikli çocuk tiyatrosunda minikler biraraya geldi. Oynanan tiyatro oyunuyla miniklere 1´nci Dünya Savaşı ve sonrasında Cumhuriyet´in nasıl kurulduğu anlatıldı.
Şişli Belediyesi Cumhuriyet´in 91´inci yılını kutlama etkinlikleri kapsamında, Şişlili minikler için `Şişli´de Cumhuriyet Ekspresi´ isimli müzikli çocuk tiyatrosu etkinliği düzenlendi. Şişli Kent Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen oyunda, çocuklara öğretici bir şekilde 1´nci Dünya Savaşı ve sonrasında Cumhuriyet´in nasıl kurulduğu anlatıldı. Tiyatro Kare Grubu´nun sergilediği oyun, çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.
Babasıyla birlikte oyuna gelen Duru Sarıgül, oyunu güzel bulduğunu ve Cumhuriyet´i öğrendiğini söyledi. Babası Recep Sarıgül ise, "Oyun güzeldi ve çocuklar için eğiticiydi. Birçok şeyi bilerek geldi ama bilmediklerini de bu oyunda öğrendiklerini düşünüyorum. En azından Cumhuriyet´in öncesindeki kurtuluş savaşını çocuklar tekrar görmüş oldular. Cumhuriyet´in bir bedel ödenerek elde edildiğini öğrenmiş oldular" dedi.
Oyuna babasıyla ile birlikte gelen Melek Aymutlu ise, oyunu çok sevdiğini söyledi. Baba Şadi Aymutlu ise, Şişli Belediyesi´ne oyun için teşekkür ederken, oyunun çocuklar için eğitici olduğunu ve farklı yerlerde de gösterilmesi gerektiğini söyledi.
(HÇ-ÖK-Y)

26.10.2014 12:35:37 TSI

Google+ WhatsApp