SGK’da EYT yoğunluğu

SGK’da EYT yoğunluğu

Milyonların emekli olmasına olanak sağlayan EYT düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Kayseri’de de EYT’li vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek dilekçelerini verdi.

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası yürürlüğe girdi. EYT’den yararlanacak olan vatandaşlar ise bu sabah saatlerinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yolunu tuttu. Kayseri’den EYT dilekçesini veren Soner Ekinci, “EYT için başvuru yaptım. 23-24 yıl gibi uzun bir süre bekledik. Bundan sonrası tüm emekli olacak arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
6 yıldır EYT’yi beklediğini belirten Şaban Ceylan da, “Güzel bir duygu yaşadık. 31 yıldır beklediğimiz mutluluğa kavuştuk. Allah, ailemle hep beraber harcamayı nasip etsin inşallah” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Fırtına da, “Emekli olduk hayırlı uğurlu olsun. 30 yıldır bekliyordum. Devletimizden Allah razı olsun diyorum. Maaşlarımız 5 bin 500 liradan hesaplanmış biraz daha yüksek olursa iyi olur diye düşünüyorum. Bu fiyata geçinmek zor” diye konuştu.
 
‘Dilekçemi verdim artık yavrularım için çalışacağım’ diyen Ali Tezcan da şunları söyledi: “Bu zamana kadar bekliyorduk çok şükür bu gece de karar yayımlandı. Dilekçemizi verdik, emeklilik durumumuz başladı inşallah. Allah herkese nasip etsin. Hayat devam edecek, emekli olduk, bahçemizle ilgileneceğiz. Bundan sonra yavrularımıza çalışacağız Allah izin verirse.”

Google+ WhatsApp