Şehit ve Gazi çocuklarına diş taraması yapılarak farkındalık oluşturuldu

Kayseri’de yürütülen ‘Küçük Yürekler Büyük Hayaller’ projesi kapsamında tiyatro eğitimi alan çocuklarla bir araya gelen Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kayseri Şubesi ve Kayseri Gençlik Meclisi Derneği, öğrencilere diş taraması yaptırarak farkındalık oluşturdu.

‘Küçük Yürekler Büyük Hayaller’ projesi İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenirken Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kayseri Şubesi ve Kayseri Gençlik Meclisi Derneği tarafından yürütülüyor. Kayseri Valiliği ortaklığı ve koordinasyonunda İl Kültür Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Abdullah Gül Üniversitesi ortaklığında yapılan proje kapsamında çocuklarla bir araya gelinerek çeşitli eğitimler veriliyor. Proje kapsamında ise bugün tiyatro eğitimi alan öğrencilere diş taraması yapılarak bilinçlendirme çalışması yapıldı.
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kayseri İl Başkanı Muzaffer Pala, ‘Küçük Yürekler Büyük Hayaller’ projesi ile tiyatro gibi birçok çalışmaların gerçekleştiğini ve bugün tiyatro eğitim alan çocuklara diş muayenesi gerçekleştirildiğini ifade ederek destek veren herkese teşekkür etti. 
Kayseri Gençlik Meclisi Derneği Başkanı ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kayseri Şubesi 2. Başkan Mustafa Ragıp Adıgüzel ise, “Projemizde tiyatro, spor, kültürel çalışmalar, kişisel gelişim çalışmaları, psikoterapi çalışmaları gibi birçok çalışma yer alıyor. Bugün burada tiyatro çalışmasında tiyatro ekibimizle bir aradaydık. Ekibimiz geçen yıl da bir çalışma yaptı ve aynı oyunu tekrar çalışıyoruz şu anda. Burada bugün çocuklarımıza bir diş tedavisi konusunda ön tanı yaptık. 3-4 çocuğumuzda galiba sıkıntılar tespit edildi. Onlar da gerekli muayenehanelere yönlendiriliyor. Kendilerine diş macunu, diş fırçası gibi hediyelerde bulunduk. Yani bunun amacı sadece ön tanı değil tabii farkındalık da oluşturmaktır bu alanda. Aileler içinde farklı çalışmalar yaptık. Bağlama eğitimleri isteyenler oldu. Bu tarz atölye çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Küçük Yürekler Büyük Hayaller Proje koordinatörü Hümeyra Kayhan, “Tiyatro çalışmamızın 3’ncü günündeyiz. Çocuklarımızla birlikte 2. Döneme hazırlanıyoruz. Olumlu dönüşler var bu sene kadromuz genişledi, çocuklar büyük ilgi duyuyorlar” dedi.
Eğitmen Şükrüye Uluhan, “Öncelikle çocukların özgüvenini sağlayabilmek adına çeşitli alıştırmalar yapıyorum. Hepsini sahneye çıkartıyorum. Konuşma rahatlığını sağlamaya çalışıyorum ve bu 3 aylık eğitim döneminden sonra başarılı olacağımı umuyorum. Daha çok yeniyim tiyatro ve dramada 3. Çalışmamız ama ben 24 yıllık bir eğitimciyim. Eminim hem konuşamayan çocuğumuz, işine kapalı olan çocuğumuzun da özgüvenini sağlarız” şeklinde konuştu.
Diş Hekimi Ahmet Güleç, “Bugün diş muayenemizi ve çocuklarımıza flor uygulaması yaptık. Şehit ve Gazi çocuklarımıza baktığımız için ayrıca bir onur duyuyorum” dedi.
Öğrenci Meryem Dal, “Geçen yıl kuzu maydanoz oyununda kuzu oldum. Bugün de hep birlikte çalışmalar yaptık. Ses, duygu, duygu değişimi çalıştık. Bu sayede özgüven kazanıyorum ve kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum” diye konuştu. 
Diş hekimliği öğrencisi Nisan Sağdıç da, “Ahmet hocamla beraber şehit ve gazi çocuklarımıza diş muayenesi yaptık ve bende asiste ettim. Böyle bir deneyimi yaşamak gurur verici ve bunu bize sağladığı için hem derneğimize hem de sayın Mustafa Ragıp Adıgüzel’e teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

Google+ WhatsApp