Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

İşkur işgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amaçlı paydaşlarla istişare toplantısı ve Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) Vali Gökmen Çiçek başkanlığında toplandı.

Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in yanı sıra Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kurtuluş Karamustafa, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Cengiz Yılmaz, Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları,  kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri,  Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, OSB başkanları,  sivil toplum kuruluş temsilcileri, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde görevli İş ve Meslek Danışmanları katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Gökmen Çiçek, “Güçlü bir Türkiye’yi oluşturmak için istihdamı artırmak, gençlerimizi emekle, sanayiyle, işle buluşturmak, onları karanlıklara teslim etmemek için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmamız gerekmektedir. Yapılan bütün araştırmalar çalışanların kötü alışkanlıklara daha az düştüğünü gösteriyor. İstihdam edilen gençlerimizin aileleri de çocuklarının kötü alışkanlıklara bulaşmasından kurtarılmış oluyor.” dedi           

Çalışma ve İş Kurumu’nun faaliyetleri hakkında bilgiler veren Vali Çiçek, " İş ve Meslek Danışmanlarımızca istihdamı artırmak amacıyla, bireysel görüşmeler yapılmaya devam edilmiş, kurumda iş görüşmeleri düzenlenmiş, mahalle muhtarları ziyaret edilmiş, yüz yüze yapılan işyeri ziyaretleri artırılmıştır.” diye konuştu

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek son olarak, ilimiz işgücü piyasasının eleman temininde güçlük çeken sektörlerinin başında Metal Sektörü, Mobilya Sektörü ve Tekstil Sektörünün geldiğini belirterek, istihdamın artırılması hususunda her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade etti.

Toplantı, sanayici ve iş insanlarının istihdam konusunda belirttiği sorunlar ve çözüm önerileri ile İş ve Meslek Danışmanlarının görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Google+ WhatsApp