Nijerya Ebola Salgınından Temizlendi

Dünya Sağlık Örgütü, 42 gündür Nijerya´da Ebola salgınının görülmediğini belirterek, "Nijerya Ebola salgınından temizlendi" dedi. Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi Rui Gama Vaz, Nijerya´nın başkenti A

Dünya Sağlık Örgütü, 42 gündür Nijerya´da Ebola salgınının görülmediğini belirterek, "Nijerya Ebola salgınından temizlendi" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi Rui Gama Vaz, Nijerya´nın başkenti Abuja katıldığı konferansta Nijerya´nın Eboladan temizlendiğini ifade ederek "Bu olağanüstü bir başarı öyküsü. Fakat bu savaşı kazandığımızdan emin olmalıyız. Batı Afrika tamamen Eboladan temizlendiği zaman savaşı kazanmış oluruz" dedi.
Nijerya´da Ebola virüsü ilk olarak 20 Temmuz´da ülkeye gelen Liberyalı diplomat Patrick Sawyer´ın hastalanarak hastaneye kaldırılması sonrası görülmüştü. Sawyer, hasteneye götürüldüğü sırada hastalığı sağlık çalışanlarına da bulaştırmış ve Ebola ülkede yayılmaya başlamıştı. Özellikle Batı Afrika´da etkili olan Ebola salgınında bugüne kadar 4 bin 546 kişi yaşamını yitirdi.
(YM-ES-D)

21.10.2014 11:41:49 TSI

Google+ WhatsApp