MYP Lideri Yılmaz: ‘AK Parti bölünecek, hedefte Erdoğan var’

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Erdoğan’dan rahatsız olanlar Suriye'de hedefe ulaşmak için yeni parti peşindeler. AK Parti bölünecek. Hedefte Erdoğan var” dedi.

MYP Lideri Yılmaz: AK Parti bölünecek, hedefte Erdoğan var

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı açıklama yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada, “AK Parti bölünecek. Hedefte Erdoğan var. Erdoğan’dan rahatsız olanlar Suriye'de hedefe ulaşmak için yeni parti peşindeler. Erdoğan’ın milli duruşu AK Partiden beşinci parti çıkarma operasyonuna dönüşebilir. Suriye konusunda Erdoğan’ın nihai resmi görmesi ve bu sorumluluğu almak istememesi nedeni ile bütün dengeleri değiştirmeye yönelik girişimler artabilir” dedi.

“AMERİKA, RUSYA ELİYLE SURİYE KUZEY'İNDE TEMİZLİK YAPIYOR”
“PYD ile Kuzeyde bir Kürt bölgesi kuracak. Sınırlar derhal kapatılmalıdır” diyen Yılmaz, “Türkiye derhal Halep’e girmelidir. Sınırlar kapatmalıdır. Türkiye'de bulunan sığınmacıları da derhal diğer ülke topraklarına yollamalıdır. Özellikle Suriye Kuzey'inde bulunan insanlar yerinde korunmalıdır.

“RUSYA İLE AMERİKA ANLAŞTI. ESAD İÇİN DAHA KÜÇÜK BİR DEVLET KURULACAK”
Suriye'de herkes istediğini almak için ciddi bir anlaşma zemini var. Türkiye kesinlikle oyunun dışında tutuluyor. Türkiye bir hamle yapıp Halep’i almaz ise kesin olarak Suriye de Kuzey'de Amerika’ya bağlı Kürt Devleti ve Güney'de Rusya kontrolünde bir Suriye devleti oluşturulacak” ifadesini kullandı.

“HER ŞEY IRAK’TA OLDUĞU GİBİ YÜRÜYOR”
Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Irakta yapılanlar bugün Rusya ve PYD kullanılarak Suriye'de yapılmaktadır. Erdoğan tavır değiştirmiştir. Bu tavır değişikliği Erdoğan karşısında muhalifler kullanılarak bir partileşme sürecine götürülmek isteniyor. Kısaca kim daha fazla verirse iktidarda o tutulmak isteniyor. Türkiye kendi ayakları üstünde milli bir duruşa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır.”
“Türkiye büyük bir hata yapıyor” diyen Ahmet Reyiz Yılmaz, “Acil bir şekilde Suriye konusunda yapması gereken her şeyi yapmalıdır. Erdoğan’ın milli duruşu herkesi rahatsız ediyor. Bunun üzerinden AK Parti de bir operasyonla beşinci parti çıkartılmak isteniyor” ifadesini kullandı.

“AK PARTİ MÜLTECİLERİ DERHAL YA YURTLARINA YA DA AVRUPA ÜLKELERİNE SALMALIDIR”
Yılmaz, “Türkiye’den Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilere kesin olarak yardım edilmelidir. Suriye’yi bu hale getirenler bunun bedelini de ödemelidirler. Türkiye bu pisliklerle uğraşmak zorunda değil. Her millet yaptıklarının sonucunda ortaya çıkan pisliği kendisi temizlemelidir” diye konuştu.

Google+ WhatsApp