Minikler Resim Yaptı, Veliler Kan Bağışında Bulundu

Halide Edip Adıvar Anaokulu, Kızılay´ın "Her Kan Üç Çan" projesini öğrencilerine yaptırdığı "Minik Ellerden Damla Damla" resim etkinliği ile buluşturdu. Düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler Kızılay

Halide Edip Adıvar Anaokulu, Kızılay´ın "Her Kan Üç Çan" projesini öğrencilerine yaptırdığı "Minik Ellerden Damla Damla" resim etkinliği ile buluşturdu. Düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler Kızılay konulu resim yaparken velileri ise kan bağışında bulundu.
Türk Kızılay´ı tarafından ülke genelinde `Her Kan Üç Can´ sloganı ile düzenlenen kan bağışı projesine Halide Edip Adıvar Anaokulu´nun öğretmenleri, personelleri ve velileri kan bağışı, öğrencileri ise `Kızılay´ konulu resimler yaparak destek verdiler. Halide Edip Adıvar´ın olağan veli toplantısında gerçekleşen etkinlikte Kızılay´ın yetkilileri kan bağışının önemi hakkında velilere bilgi verdi. Velilerin büyük ilgi gösterdiği kan bağışında yaklaşık 40 ünite kan toplandı.
Toplanan kan miktarından duydukları memnuniyeti dile getiren Kızılay yetkilileri, kış aylarında hastalıklar, antibiyotik kullanımlarının yaygınlaşmasına bağlı olarak kan bağışında azalmalar görüldüğünü belirtti.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında okullarında düzenlenen kan bağışı kampanyasına katılan tüm duyarlı veli ve personeline teşekkür eden Halide Edip Adıvar´ın Müdürü Tuba Özkır, öğrencilerinin yaptığı `Kızılay´ konulu resimlerle projeyi daha da özel ve anlamlı hale getirdiklerini belirtti.
"Minik Ellerden Damla Damla" etkinliği ile anaokulu öğrencilerinin yaptığı resimler kartpostallara dönüştürüldü. Kartpostalların satışından elde edilecek gelirin Kızılay´a bağışlanacağını belirten Özkır, "Çocuklarımızın sosyal sorumluluk duygularını geliştirmek, velilerimizin çocuklarımıza örnek olması, halkın kan bağışı bilincini artırmak ve kana ihtiyacı olan hastalara bir nebze şifa vermek için kampanyaya destek verdik. Öğrencilerimiz de resim yaparak projede aktif ve çok önemli bir rol üstlendiler" diye konuştu.
(SK-Y)

29.10.2014 12:05:01 TSI

Google+ WhatsApp