MHP’DE ADAYLAR RİCA İLE Mİ BELİRLENİYOR?

MHP’DE ADAYLAR RİCA İLE Mİ BELİRLENİYOR?


Yerel seçimlerin hazırlıkları son günlerde artık hız kazandı.

 

Siyasi partiler hareketli günler yaşıyor. Yapılan anketler ve hazırlanan raporlar parti genel merkezlerinde ince elenip sık dokunuyor.

 

Elbette bütün partiler kendi adaylarının kazanması için mindere çıkıyor.

 

Taktik çalışmalarını da ve antremanlarını da ona göre yapıyor.

 

Uzun yıllardır seçimleri takip ederim. Kayseri gibi anadolu şehirlerinde en büyük sıkıntımızdır.

 

Ankara bizim düşündüğümüz gibi düşünmez, halkın sesi pek Ankara’ya ulaşmaz, bizlerde önümüze geleneden, daha net ifade ile bize dayatılanların arasından tercih yapmak zorunda kalırız.

 

Artık anadolunun bu makus talihinin değişmesi gerektiğini düşünenlerdenim.

 

Ancak, bu işler sadece bizim niyetimizle olmuyor.

 

İldeki parti teşkilatlarının yöneticilerinin masaya oturduğu zaman siyasetin öznesi olan halk kartını masaya koyması gerekiyor.

 

Daha net ifade ile ‘Seçmen böyle olmasını istiyor’ diyebilmeli.

 

Diyemedikleri için, yıllardır aynı eksen etrafında dönüp duruyoruz. ‘İthaldi-yerliydi’ tartışmaları ile seçime gidiyoruz.

Malesef, yukarda saydığım sıkıntıların tamamını ve daha fazlasını yaşamış olan siyasetçiler bile bile bu yanlışa ortak olurlar. Önceki gün aldığım bir haber karşısında makus talihimizin değişmeyeceği kanaatine bir kez daha üzülerek vardığımı söyleyebilirim.

 

Bünyan’da Belediye Başkanlığı’na MHP’den aday adayı olan Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Aytaç Gezici uzun zamandır ilçede ciddi çalışmalar yapıyor.

 

Birkaç gün içerisinde açıklanması beklenen adaylar arasında Gezici’nin Bünyan’da aday olmasına neredeyse kesin gözü ile bakılmasına karşın yaşanan gelişmeler siyasette 24 saatin uzun bir süre olduğunu, Ankara’dan bakınca Kayseri’nin, şaşı göründüğünü bir kez daha görmüş olduk. Aytaç Gezici’nin MHP’nin Bünyan adaylığına kesin gözü ile bakan ve bu yönde yorumlar yapan bizleri MHP Genel Merkezi son aldığımız, kesin olmayan bilgilere göre ters köşeye yatırdı.

 

Neden mi ?

 

Biz gazeteciler aldığımız bilgileri sizlere aktarmakla yükümlüyüz. Böyle de yapıyoruz. MHP Milletvekili İsmail Özdemir; Açık konuşmak gerekirse en son sanırım 24 Haziran seçimleri sonrası Kayseri’de görmüştük kendisini. Daha ziyadesi ile Ankara’da durmayı ve MHP adına yurtdışı programlarına katılmayı tercih eden milletvekilimizin adını arada bir verdiği soru önergeleri sayesinde unutmuyoruz.

 

Sayın Özdemir; Bünyan için MHP Genel Merkezi’ne özel bir ricada bulunmuş.

 

Özel rica diyorum; Gerekçesini bilmiyorum. Akrabalık mı, arkadaşlıklık mı, araya giren hatırlı isimleri mi kıramadı bilmem...

 

Kendisi ile görüşemediğim için net birşey söyleyemiyorum.

 

Ancak Bünyan’da MHP’nin 10’u aşan aday adayının hepsini geride bırakarak, ‘Milletvekili torpili ile’ Ankara’nın desteği ile zirveye oturan MHP’nin Bünyan adayı olduğu ifade edilen Mert Karahan’ı işin açıkcası ülkücü camia merak ediyor.

 

Ülkücü camianın kenteki hafızası olduğuna inandığım bir kaç kişiye Karahan ismini sordum ama; Çok net bilgi veren olmadı.

 

Gelelim buzdağının öteki yüzüne; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kırmızı çizgilerini bile bile Bünyan’da MHP’nin yaşaması olası muhtemel sıkıntısının hesabını kim verecek...

 

Merak edilen soru şu; Sayın Özdemir’in özel ricası olduğunu varsayarsak, acaba bu ricayı MHP Genel Merkezi’ne iletirken bir ön araştırma yapma gereği duydumu?

 

Kendi Bünyan konusunda insiyatif mi kullandı?

 

Teşkilatların ortak aldığı bir karar mı? Ricayı yapmasına kimler aracı oldu? vs....

Google+ WhatsApp