GÖNÜLLERE GİRİN DE...

GÖNÜLLERE GİRİN DE...


Seçimlere sayılı günler kaldı. Sürenin kısalması ile birlikte adaylarda saha çalışmalarına hız verdi.

 

Ancak, hakkını teslim etmek gerekirse, bu seçimin en fazla çalışanları muhtar adayları.

 

Her mahallede, aday enflasyonu yaşanıyor. 50-60 haneli eski köy, yeni mahalle olan bölgelerde bile 5-6 aday muhtarlık için namzet olup çalışma yapıyor. Muhtar adaylarının seçim vaadlerine baktığınız zaman muhtar adaylarının vaadleri başkan adaylarını gölgede bırakacak nitelikte.

 

Sosyal tesis, park, yol sözü verende var, mahallelerinde okulların önüne, cadde ve sokaklara araçların hızını kesmesi için bariyer ‘tümsek’ yapmayı bile seçim vaadi olarak söyleyen var.

 

Bazı muhtar adayları, seçmenin kalbine giden yolun mutfaktan geçtiği tezine inancını koruyarak arabaşı, mantı ziyafetleri düzenlerken, bazıları pazar torbası ve çay dağıtarak büyüklerinin izini takip etmekte ısrarcı.

 

Hepsine başarılar dilerim... Kesinlikle mahallenin sorununu bilen, çözümü için var gücü ile çalışacağına inandığım muhtar adaylarını seçmek konusunda milletimiz gerekli hassasiyeti gösterecek ve en doğru kararı verecektir. Bu seçimin sloğanı belli, “Gönüllere Gireceğiz” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim meydanlarında sıkça dile getirdiği “Gönüllere girin” söyleminin altında 2002’den itibaren yapılan 14 seçimdeki seçmen davranışının analiz edilmesinin yattığı ortaya çıktı.

 

Seçmenin hangi gerekçelerle AK Parti’ye oy verdiği, kaç

kere oy verdiği veya hangi gerekçelerle partiden uzaklaştığına

yönelik kapsamlı bir analiz yapıldı.

 

Buna göre 2002’den itibaren yapılan 14 seçimde seçmenin en az yüzde 75’i hayatında bir kere bile olsa AK Parti’ye oy verdi. AK Parti kurmayları, yapılan bu çalışma ile çok ideolojik olmayan toplum kesimlerinden her zaman AK Parti’ye oy geldiğinin görüldüğünü, 31 Mart seçimleri için kullanılan ‘gönüllere girme’ söyleminin de bu verilerden kaynaklandığını dile getirdi.

 

31 Mart’ta en kafası karışık olan seçmen ise MHP seçmeni, sandığa sayılı günler kala ne parti yöneticileri, ne adayları, nede tabanı henüz seçim atmosferine girmiş değil. MHP seçmeni bu seçim için ‘Olsada olur, olmasa da’ modunda.

 

Parti içerisinde ki bi kanat ‘Beka’ sorunu konusunda ısrarla ittifakın MHP seçmeni tarafından destekleneceğine inandığı konusunda ısrar etsede, sokaklar aynı şeyi söylemiyor. MHP’liler şimdilik sandığa gitmemekte ısrarcı. Ama önümüzdeki süreç ne getirir ne götürür şimdiden peşin hükümlü olmamak gerekiyor.

 

AK Parti’nin yaptığı geniş kapsamlı analize dönersek ; MHP ile yapılan ittifakın ve milliyetçi adayların avantajlarını da kullanarak, seçimlerden en az yüzde 50 oy oranı ile çıkmayı hedeflediklerini belirten AK Parti kaynakları “Bu çalışmalarda gördük ki, zaman zaman AK Parti’ye oy vermiş seçmen kitlesinin bir bölümü bir diğer seçimde MHP’yi destekliyor. Bir anlamda, MHP’den kaçan seçmenin yerini AK Parti seçmeni dolduruyor. İki parti arasında oy geçişkenliği yüksek” görüşünü dile getirdi.

 

Şimdi söz adaylarda, parti takvimine göre adaylar önümüzdeki haftabaşından itibaren sahaya çıkarak vatandaşlara vaadlerini anlatacaklar. Bakalım seçmende kente yapılması planlanan projeler nasıl karşılık bulacak.

Google+ WhatsApp