MENSAH ŞART

MENSAH ŞART


RİZE’de 10 maçlık yenilmezlik serimiz sona erdi. 

 

2004-2005 sezonunda da 10 maç üst üste kaybetmeme serisi yakalamıştık. Karşılaşmada kazanmayı daha fazla isteyen Çaykur Rizespor’du.

 

Yakaladığı fırsatları gole çevirdi. Net bir sonuçla tehlike bölgesinden kısmen de olsa uzaklaştı. Kayserispor bu hafta lideri ağırlayacak. Medipol Başakşehir maçı ligdeki konumumuzu belirleyecek. Milli araya moralli girmek için bu maçı kazanmalıyız.

 

VEDAT MURİÇ-FERNANDO BOLDRİN

 

Kayserispor’da görev yapmış dönem başında Çaykur Rizespor’a kiralık olarak transfer olan Fernando Boldrin çok etkileyici bir oyun çıkartarak Kayserispor’un fişini çekti. Bu karşılaşmaya has olmasa da hemen hemen her karşılaşmada adından bahsettiren Fernando Boldrin Kayserispor’dan kendisini gönderenlere nazire yaptı. İlk golde çektiği şut kalecimizden döndü, Vedat Muriç tamamladı. 3. Golde ise kendisine faul yapılınca takımına penaltı kazandırdı. Kısacası 2 gole doğrudan katkıda bulundu. Böyle etkili bir oyuncuyu rakibe vermenin sıkıntısı çekiyoruz. Sahanın yıldızı ise Çaykur Rizespor’lu Vedat Muriç’ti. Gençlerbirliği’nde oynarken kıpırdamaya başlamıştı, şimdilerde ise kanatlandı ve performasıyla göz kamaştırıyor. Artık vitrinde Vedat Muriç var.

 

Önceki hafta Fenerbahçe maçında da çok iyi oynamıştı ama Kayserispor maçında bitmek bilmeyen bir enerji ile sahanın yıldızı oldu.

 

Topu sürüyor çok iyi kullanıyor topla tehlike bölgesinde buluşuyor.

 

Hava hakimiyeti de çok iyi, ayrıca 1.94 boyu ile defansı dağıtıyor. Şimdiden büyük takımlara göz kırpıyor. 25 yaşında olması da büyük avantaj. Bundan sonra Vedat Muriç’e farklı bir gözle bakın diyorum.

 

Kayserispor’a gelince; aslında kötü oynamadık. 2 topumuz direkten döndü. 2 net pozisyonu da kaçırdık. Deplasmanda yakaladıysan pozisyonu, golü atacaksın. Umut Bulut pozisyonları harcamaya devam ediyor. Umut Bulut 17 haftadır gol atamıyor son golünü 8. haftada Çaykur Rizespor’a atmıştı. Defanstaki “MİLLİ OYUNCUMUZ(!)” ise hepimizi kahrediyor. Yediğimiz 2. goldeki hatası afedilmez. Arkasında bekleyen Samudio’ya hava topunu kaptırınca saç baş yolduk. Atila Turan formayı Kucher’e elleriyle teslim etmeli. Hikmet Hoca’da Atila Turan’a 64 dakika dayanabildi. Karşılaşma boyunca Mensah’ı çok aradık. 2. yarı orta sahamız tamamen çöktü. Mensah’ın dikine hızlı koşuları takımı rahatlatıyordu. Maalesef 2-3 haftada daha Mensah’sız oynayacağız.

 

RİZE SEYİRCİSİNE YAKIŞMADI

 

Karşılaşma boyunca edep sınırlarını aşan ifadelerle Teknik Direktörümüz Hikmet Karaman hedef alındı. Hikmet Hoca sakin kalarak olayları büyütmeden maçı takip etti. Futbol sevgidir, dostluktur, futbol aşktır. Rize seyircisine diyorum ki “düşmanlık tohumları yerine sevgi tohumları ekelim. Maç geride kaldı. Hayat devam ediyor. Deniz derindir durulmaz. Dostluk ebedidir unutulmaz”.

Google+ WhatsApp