Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç:

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç:

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin sosyal, ekonomik ve kalkınmışlığın bir göstergesi de yaya yolları olduğunu çünkü yaya yolları olan şehrin artık ulaşım sorununun çözüldüğü anlamına geldiğini söyledi.
Yaya yolları ile araç yolların karmakarışık olan hatta iç içe olduğu kentlerde modern kentleşmeden bahsedilemeyeceğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bireylerin evden çıkıp ofis veya işyerlerine çarşıya, alış veriş merkezlerine, okullara, sağlık kuruluşlarına rahatça yaya olarak gidip gelebiliyorsa o şehirde ulaşım sorunun olmadığının en büyük kanıtı olduğunu kaydetti. Melikgazi Belediyesi olarak yaya yollarına büyük önem verdiklerini ve yayalara özel geçişler oluşturduklarını hatta yaya yolların yapımında kullanılan malzemelerin dahi özenle seçildiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Kentlerin refah seviyesini belirleyen kriterlerden biri de kentlerin sahip olduğu yürüme alanları oluşturmaktadır. Yani kentiniz ne kadar yürünebilir alana sahip ise refahınız da o kadar yüksek demektir. İnsanların ev, ofis, okul, alışveriş ve lokantalara araba kullanmadan kamu ulaşımı veya yürüyerek ulaşabilme imkânları kentlerin gelişmişliğini göstermektedir. Aynı şekilde trafik kurallarına uyma ve yerine getirme de yine toplumların kültür ve sosyal düzeyini göstermektedir. Yaya yollarının var yanında bu alanlarda kullanılan malzeme, geçişler, özürlülere tahsisli alanlar ve koşu ile bisiklet yolları bu kıstasların içinde yer almaktadır” dedi.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, şehir içi yollarda değil aynı zamanda belediye olarak parklarda ve yeşil alanlarda da yürüyüş yollarına büyük önem verdiklerini ve spor alanlarında tartan pist yollar yaparak yayalara verilen önemi bir bakıma sergilediklerini sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp