Mehmet Tahir Sarıoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bir süredir tedavi gördüğü hastalığı nedeniyle, 5 Şubat Pazartesi günü kaybettiğimiz Kulübümüzün Yöneticilerinden, Asbaşkanımız Mehmet Tahir Sarıoğlu, bugün düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Mehmet Tahir Sarıoğlu için ilk tören, Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde yapıldı. Buradaki törene Başkanımız Aziz Yıldırım, Genel Sekreterimiz ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu, Asbaşkanlarımızdan Ender Alkaya, Ömer Temelli, Ozan Balaban ve Selim Kosif, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Metin Doğan ve Cenk Başak Genel Koordinatörümüz Tamer Yelkovan, Sarıoğlu Ailesi’nin fertleri, merhumun iş ve çalışma arkadaşları, Kulübümüz Şube Kaptanları, YDK ve Kongre Üyelerimiz, merhumun sevenleri ile kulüp çalışanlarımız katıldı.

Tahir Sarıoğlu’nun kısa özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı yapmak üzere Başkanımız Aziz Yıldırım kürsüye davet edildi. Ancak yoğun şekilde duygulanan Başkan Yıldırım, konuşma yapamadan kürsüden ayrıldı. Daha sonra kürsüye gelen Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, merhum Mehmet Tahir Sarıoğlu için, “Gerçek bir dostumuzu uğurluyoruz. Güzel bir insandı. Erken uğurluyoruz ama ailesine güzel bir miras bıraktı. Burada, Fenerbahçe’de çok keyifli zamanlar geçirdi. Fenerbahçe’de yöneticilik yapmak, hayallerinden biriydi. Kendisine bu imkanı verdiği için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayatındaki en mutlu anlardan biri de basket takımının Avrupa Şampiyonluğu idi. Allah ona bu yolculuğunda güzellikler versin, mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye gelen Mehmet Tahir Sarıoğlu’nun iş ve çalışma arkadaşları da birlikte yaşadıkları güzel anılar için teşekkür ettiler, Mehmet Tahir Sarıoğlu’nun her daim kalplerinde yaşayacağını dile getirdiler ve merhum Tahir Sarıoğlu’nun mekanının cennet olmasını dilediler.

Dereağzı’ndaki tören, okunan dualarla sona erdi.
 

Dereağzı’ndaki törenin ardından Mehmet Tahir Sarıoğlu’nun naaşı Levent Afet Yolal Camii’ne getirildi.

Buradaki törene de Başkanımız Aziz Yıldırım, Başkanvekilimiz Mithat Yenigün, Genel Sekreterimiz ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu, Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu, Önder Fırat, Murat Özaydınlı, Ender Alkaya, Ömer Temelli, Ozan Balaban ve Selim Kosif, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Metin Doğan ve Cenk Başak Genel Koordinatörümüz Tamer Yelkovan, Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eski yöneticilerimizden ve TFF Başkanvekili Nihat Özdemir, eski yöneticilerimiz, Sarıoğlu Ailesi’nin fertleri, merhumun iş ve çalışma arkadaşları, YDK ve Kongre Üyelerimiz, merhumun sevenleri ve kulüp çalışanlarımız ile iş, sanat, basın ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

FB TV ekranlarından da canlı yayınlanan cenaze töreninde yöneticilerimiz mikrofonlara merhum Mehmet Tahir Sarıoğlu hakkında şu sözlerle veda etti:

Şekip Mosturoğlu, “Çok büyük bir kayıp. Camiamızın başı sağ olsun, mekanı cennet olsun.”

Murat Özaydınlı, “Pırıl pırıl bir insandı. Hep cenazelerde aynı şeyler söylenir ama bambaşka bir insandı. Kaptan erken bıraktı. Mekanı cennet olsun”

Yasemin Merçil, “Çok sevgili, saygılı herkese ilgi gösteren çok nadide bir insandı. Ailesine ve Fenerbahçe Camiasına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun”

Metin Doğan, “Tahir Sarıoğlu ile arkadaşlığımız sadece yönetim kurulu üyeliği arkadaşlığından ibaret değildi. Bizim dostluğumuz çok özeldi. Burada da  bir birliktelik oldu, mesaimiz oldu. Yüreği sevgiyle dolu olan, sürekli verici, fedakar bir insandı. Fenerbahçe’ye ciddi hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bir arkadaştı. Fenerbahçe’ye hizmet etmeye doyamadı”

Önder Fırat,  “Çok yakın bir çalışma arkadaşımızı kaybettik. Kişiliğiyle, çalışma azmiyle örnekti. Allan ailesine sabırlar versin. Beyefendiliğiyle çok örnek bir insandı. Kulübe de çok önemli katkıları oldu. Mekanı cennet olsun”

Ender Alkaya, “Söylenecek bir şey kalmadı. Pırlanta gibiydi. Çok yazık oldu. Değerli bir arkadaşımı kaybettim. Mekanı cennet olsun”

Ozan Balaban, “Tahir Abi çok özel ve güzel bir insandı. Hepimize ağabeylik, arkadaşlık, babalık yaptı. Basketbola da özel bir ilgisi vardı. Çok hızlı gelişti. Hep güzel şeylerle anılacak bir insan. Toprağı bol olsun”

Mithat Yenigün, “Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin. Mütevazı,  sakin bir arkadaşımızdı. Hepimizin başı sağ olsun”

Mahmut Uslu, “kısa zamanda tanıştım. Çok iyi kalpli bir insandı. Çok üzüntülüyüz. Her şeye koşan yardım eden bir insandı. Hastalığını geçti sanıyorduk. 1 ay önce bir problem oldu. Çok üzüldük. İnşallah Allah bundan sonra herkese sıhhat verir”

Mehmet Tahir Sarıoğlu, öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardında Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Merhum Mehmet Tahir Sarıoğlu'na bir kez daha Allah'tan rahmet, başta Sarıoğlu Ailesi olmak üzere tüm yakınları ve sevenleri ile Camiamıza başsağlığı diliyoruz. 

Google+ WhatsApp