Kurtulmuş: 'Seviyesiz ve aşağılık sözlerdir'

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili kullandığı ifadelere ilişkin "Kılıçdaroğlu Ramazanoğlu’ndan özür dilemelidir" dedi.

Kurtulmuş: Seviyesiz ve aşağılık sözlerdir

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçti. AB ile sığınmacı anlaşmasına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "72 yükümlülükten 55’i büyük ölçüde tamamlandı. 4 Nisan’da gelen ilk kafilede 202 kişi geldi. 78 kişi 4-5 Avrupa ülkelerine gönderildi. Bu süreç sorunsuz ve pürüzsüz şekilde uygulanmasına başladı. Başarılı bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum. 1 milyona yakın mülteci Avrupa’ya gidebilir. Yunanistan’dan gelenler için yeni kampa ihtiyaç yok" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik, “Vali konuşmuyor, Emniyet Müdürü konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor, Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor" ifadeleri gündeme düştü. Kılıçdaroğlu’nun kadın bakana yönelik ifadeleri tepkilere neden olurken, CHP’lilerin bu sözleri alkışlaması ise tartışmalara konu oldu. Kurtulmuş bu konuya ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri sözün bittiği yerdir. Seviyesiz ve aşağılık sözlerdir. Sayın Kılıçdoroğlu’ndan beklentimiz sayın Ramazanoğlu’ndan ve milletimizden özür dilemesidir. Bütün kadın derneklerine, insan hakları dernekleri bütün kadın vekillerine çağrı yapıyorum. Biz siyasi kimlikten önce insani kimliklere sahibiz. Hele bir kadına anneye böyle bir hakaretin yapılması hiç bir şekilde kabul edilemez" dedi.

Google+ WhatsApp