Kurtlu Un Kullanan Fırına 6 Bin 800 Tl Ceza

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetim yaptıkları bir fırında kurtlu unlarla karşılaştılar. Ekipler tarihi geçmiş kurtlu unlara el koyarken fırın sahibine de 6 bin 800 TL para cezası kest

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetim yaptıkları bir fırında kurtlu unlarla karşılaştılar. Ekipler tarihi geçmiş kurtlu unlara el koyarken fırın sahibine de 6 bin 800 TL para cezası kestiler.
İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Bekirpaşa bölgesinde, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa olarak gıda üretimi yapan yerleri denetledi. Bekirpaşa bölgesinde bir fırında gerçekleştirilen denetimde ise ele geçirilen kullanma tarihi geçmiş kurtlu unlara el konulurken, fırın sahibine de 6 bin 800 TL para cezası kesildi.
Denetimler sırasında açıklama yapan Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan´ın özellikle vatandaşların sağlığını direkt ilgilendiren konularda çok hassas olduğunu belirttiler. Zabıta ekipleri, "Başta fırınlar olmak üzere kent genelindeki denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Denetimler sırasında hijyen, temizlik, gramaj, çalışanların sağlık muayenelerinin olup olmadığı ve ürünlerin saklama koşullarına uygunluğuna bakıyoruz. Yaptığımız bir fırın denetiminde de kullanım tarihi geçmiş 500 kilo unla karşılaştık. İlk etapta fırın hakkında Tarım İlçe Müdürlüğü 6 bin 800 TL para cezası kesildi" diyerek denetimlerin bundan sonra da aralıksız devam edeceği ifade ettiler.
(GY)

17.10.2014 09:38:39 TSI

Google+ WhatsApp