Kümbetler Kayserinin Simgesi

Kümbetler Kayserinin Simgesi

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Karacaoğlu Mahallesinde yer alan DÖRTAYAKLI KÜMBETİN çevresinde plan tadilatı yapılarak bu kümbeti de günümüz turizm ve kültürel gezi alanına kazandıracaklarını söyledi.

 

Tarihi mekanlar ile KAYSERİ yeniden tarihleniyor…

Melikgazi Belediyesince başlatılan ve büyük bir hızla devam eden tarihi mekanların onarılarak günümüz turizm ve kültürel değerlere kazandırılması ile KAYSERİ de tarihin adeta yenilen canlandırıldığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 14. Yüzyıl Anadolu eserlerinden olan Kümbetin dört ayaklı kubbeli ve tonozlu yapısından dolayı bu isim verildiğini kaydetti.  

 

Anadolu’nun tapuları sayılan eserler korumaya alınıyor…

Karacaoğlu Mahallesinde yer alan DÖRTAYAKLI KÜBBETİN çevresinde düzenleme yapılacağını ve günümüz kültür hizmetine sunulacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

 

Karacaoğlu Mahallesinde yer alan DÖRTAYAKLI KÜBBETİN çevresi ile bütünlük oluşturması için öncelikle bulunduğu ada içinde plan tadilatı yapılacaktır. Plan tadilatı sonrası aslına uygun olarak onarılacak ve sonrası çevre düzenlemesi ile şehrimizin kültür envanterine kazandırılacaktır. Kayseri Kültür Yolu Turizm projesi kapsamında DÖRT AYAKLI KÜMBET bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Kayserimizin ve Anadolu’nun tarihine tanıklık ederek hizmet verecektir. “

 

Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, DÖRT AYAKLI KÜMBET ile proje çalışmasına başlanıldığını ve önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanılacağını sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp