Kocasinan İlan Askısını Teknolojiye Taşıdı

Kocasinan İlan Askısını Teknolojiye Taşıdı

Kocasinan İlan Askısını Teknolojiye Taşıdı

Sürekli yeni, farklı ve ilk niteliğindeki projelerle sunduğu hizmetin kalitesini artıran Kocasinan Belediyesi yine bir ilke imza atarak ilan panolarını dijital ekranlara, ortama ve akıllı telefonlara taşıdı.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek sundukları hizmetin kalitesini ve hızını artırıp daha kısa sürede sonuca kavuşturduklarını söyledi.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Büyükşehir ve Kocasinan Belediyesi Meclis, Encümen kararları başta olmak üzere çok önemli ilan, plan, proje gibi doküman yayınladıklarının altını çizerek," Fiziki alt yapı çalışmaları yanında vatandaşa kolaylık sağlayan hizmetlerin teknolojik alt yapılarını da yeniliyor, güçlendiriyor, geliştiriyor ve genişletiyoruz. İmar çalışmaları, meclis kararları hakkındaki bilgi ve belgeler çok geniş bir kitleyi ilgilendiriyor. Vatandaşlarımızın yanında özellikle mimar, mühendis, müteahhit, emlakçı, haritacı gibi çok önemli meslek erbabının ve kuruluşlarının her gün an be an takip ettikleri bir sistemi geleneksel sunumdan teknolojik boyuta taşıdık" dedi.
Yeni teknolojik sistemin vatandaşa ve ilgili meslek erbabına çok büyük yararlar sağladığını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar,"Eskiden çarşaf çarşaf belgeler taranıyor, ihtiyaç duyulan bulunarak seçilip alınıyordu. Şimdi; istenilen, ihtiyaç duyulan bilgi ve belgeyi bugün sokaktaki çocukların bile sahip olduğu Android ve IOS uyumlu akıllı telefon ve tablet gibi cihazlarla saniyelerle ölçülebilen bir zamanda elde edilebilir hale getirdik. Şeffaflık, açıklık ve denetlenebilirlik açısından da önemli bir adım oldu. Bu belge ve bilgiler dijital olarak da sağlıklı bir biçimde arşivlenebiliyor. Kullanıcılarımız çok kısa sürede, memnun bir biçimde istedikleri bilgiye ulaşmanın sevinciyle belediyemizden ayrılıyor" şeklinde konuştu.
Plan ve Proje Müdürlüğü bünyesinde askıya asılması, ilan edilmesi gereken evraklar dijital ortamda büyük ekranlara yansıtılmaktadır. Her evrakın altında kendisine ait bir karekod bulunuyor. Mobil uygulamalardan bu karekodlar okutularak söz konusu evrak cep telefonları yada tabletlere indirilebiliyor. Evrakları kaydedip daha sonra inceleme veya başka bir ortama aktarma imkanı da sağlanmaktadır. Bunun için barkodu okutmak yeterli oluyor.

Google+ WhatsApp