Kocaeli´de ´mers´ Paniği

Kocaeli´nin Gebze ilçesinde bir hastanın Mers hastalığı taşıdığından şüphelenilmesi üzerine bir hastane karantina altına alındı. Karantinaya alınan hasta basın mensuplarına tepki gösterdi. Kocaeli´ni

Kocaeli´nin Gebze ilçesinde bir hastanın Mers hastalığı taşıdığından şüphelenilmesi üzerine bir hastane karantina altına alındı. Karantinaya alınan hasta basın mensuplarına tepki gösterdi.
Kocaeli´nin Gebze ilçesinde bir hastanın yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Gebze´deki bir hastaneye başvurması üzerine doktorlar şahsın Mers hastası olmasından şüphelendi. Şahsın Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edilmesi üzerine hastanede yoğun güvenlik önlemi alındı. Mers hastası olmasından şüphelenilen hasta ambulansla Gebze´den getirildi. Hastanın durumunun iyi olduğu ve ambulanstan hastaneye yürüyerek geçtiği görüldü. Mers hastası olmasından şüphelenilen hasta, basın mensuplarını görünce sözlü tepki gösterdi. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde bulunan izole odada müşahede altına alınan hasta için gerekli testlere başlandı. Geçen günlerde yine Gebze´de bir hastaneye yüksek ateş şikayetiyle başvuran bir hasta Ebola hastalığına yakalandığından şüphelenilerek Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edildi. Hastanede yoğun güvenlik önlemleri alınmasına sebep olan hastanın Ebola hastası olmadığı yapılan testle tespit edilmişti.
(DA-HO-Y)

29.10.2014 17:02:26 TSI

Google+ WhatsApp