Kobani´de Vurulan Pkk´lı Kars´ta Toprağa Verildi

Kobani´de IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada yaralandıktan sonra tedavi için getirildiği hastanede hayatını kaybeden Baran Günana, Kars´ta toprağa verildi. Kobani´de 21 gün önce YPG saflarında I

Kobani´de IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada yaralandıktan sonra tedavi için getirildiği hastanede hayatını kaybeden Baran Günana, Kars´ta toprağa verildi.
Kobani´de 21 gün önce YPG saflarında IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada yaralandıktan sonra tedavi için getirildiği Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde hayatını kaybeden Baran Günana, memleketi Kars´ın Susuz ilçesine bağlı Harmanlı köyünde toprağa verildi.
Baran Günana´nın cenazesi Kars´a getirilerek İstasyon Camisi´ndeki morga kondu. DBP ve HDP´liler il binasında toplandıktan sonra polisin almış olduğu geniş güvenlik önlemleri arasında ve sloganlar atarak Baran Günana´nın cenazesinin bulunduğu İstasyon Camisi´ne yürüdü. Cami önünde toplanan grup, cenazeyi Iğdır Belediyesi´ne ait cenaze nakil aracına koydu. Araçlarla Susuz ilçesine geçen grup, Günana´nın cenazesi, Harmanlı köyüne getirdi. Baran Günana daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.
(IÇ-AA-YHY-Y)

25.10.2014 15:29:52 TSI

Google+ WhatsApp