KİGDER BAŞKANI DR. SEMA KARAOĞLU'NDAN 18 MART MESAJI

KİGDER BAŞKANI DR. SEMA KARAOĞLU'NDAN 18 MART MESAJI

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şehitleri anan Dr. Karaoğlu, "Çanakkale muharebeleri, Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır" dedi.

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109'uncu yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

"Düşmana 'Çanakkale Geçilmez' dedirten Mustafa Kemal Paşa’yı ve 1915 şehitlerini rahmet minnet ve şükranla anıyoruz" diyerek sözlerine başlayan Dr. Karaoğlu, "Birinci Dünya Savaşı Çanakkale muharebeleri, Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır" dedi.

Karaoğlu, "I. Dünya Savaşı Çanakkale deniz muharebeleri 18 Mart 1915’te başarıyla sonuçlanmış düşman püskürtülmüştür. Kara muharebeleri 25 Nisan 1915’te başlamış ve  27. ile 57. Alayın  tamamı şehit olmuştur. Mehmetçik, Yüzbaşı Mustafa Kemal’in “Size taaruzu değil ölmeyi emrediyorum' sözleriyle gözlerini kırpmadan vatan uğruna bağımsızlık uğruna şehadete koşmuştur. Çanakkale destanı  Anafartalar’da yazılmıştır. Alman danışman Osmanlı İmparatorluğu’nun 5. Ordu Komutanı Ivan Van Sanders Anafartalar Komutanlığını isteyen Mustafa Kemal Paşa’ya “Anafartalar size çok gelmez mi paşam?” dediğinde yüzbaşı Mustafa Kemal “Az gelir paşam” cevabını vermiştir. 25 Nisan 1915-9 Ocak 1916 kara muharebeleri sonucunda düşman Çanakkale’nin geçilemeyeceğini  anlamış ve geri dönmüştür." dedi.

Karaoğlu sözlerini 1915 şehitlerimizin 109. yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve 'Çanakkale Geçilmez' dedirten başkumandanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı, bayrağı ve istiklâli bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan, geçmişten bugüne gerek istiklâlimiz gerekse bölünmez bütünlüğümüzü müdafaa uğruna kendini feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, vatanı için canını feda eden evlatlarını toprağa veren şehit ailelerimize de sabırlar diliyorum.” diyerek bitirdi.

Google+ WhatsApp