Kendi malzemeleri ile afet bölgesine giderek enkazdan 4 can kurtardı

Kendi malzemeleri ile afet bölgesine giderek enkazdan 4 can kurtardı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası tüm Türkiye seferber oldu. Kayseri’den de birçok vatandaş destek olmak için çabalıyor. Bunlardan biri olan Mustafa Deniz, kendi ekipmanlarıyla Hatay’ın Kırıkhan ilçesine giderek enkaz altından 4 kişiyi canlı olarak çıkarttı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen 2 depremde 10 il büyük hasar aldı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası Türkiye yasa boğuldu. Deprem bölgelerine ülkemizden ve dünyadan birçok ekip yardım çalışmalarına katıldı. Enkaz kaldırma çalışmaları hızla devam ederken Kayseri’de yaşayan sıhhi tesisat ve doğalgaz işleriyle uğraşan Mustafa Deniz kendi ekipmanlarıyla Hatay’ın Kırıkhan ilçesine giderek enkaz altından 4 kişinin canlı olarak çıkartılmasına yardımcı oldu.
Kendi bebeğini kaybetmesi üzerine başka bebeklerin de ölmesini istemediğini belirterek afet bölgesine gitmeye karar verdiğini söyleyen Mustafa Deniz “Depremi duydum çok üzüldüm. Öğlen olan depremde ise evlere giremedik. Ve oradaki insanların ne algıda olduğunu biz takip edemedik. Haberleri izlediğimde orsaların gerçekten çok kötü olduğunu gördüm. Ben Malatya ve Elazığ’daki gibi bir deprem olduğunu çok büyük olmadığını ve Türkiye’nin buna gücünün yeterdi ki her türlü yeter tabi ki. Ama yetişilecek gibi değildi. Ulaşılmayan yerler vardı. İzlediğim bir videoda insanların çığlıklarını ve kimsenin olmayışını gördüm. Yaklaşık 2 buçuk ay önce 9 günlük kız çocuğumu kaybettim. Daha fazla bebekler ölmesin diye oradaki insanlara dokunabilmek adına bir anda karar verdim. Hiltimi, matkabı, takım çantamı alarak arabama koydum. Fatih Akkaya arkadaşım da jeneratör desteği sağladı. Jeneratörümü de alarak yola çıktım. Tam 8 buçuk saat hiltiyle hiç durmadan ara ara molalar vererek çalıştık. Çünkü dayanılmaz bir koku vardı. Beni çıkarmayı çok istediler. Ancak beni buradan bayıldığımda iş göremez hale geldiğimde alın dedim. Çalışmaların sonucunda oradan Rümeysa ile Emre kardeşimizi çıkardık. Maalesef annesi, kız kardeşi bir de 3 yaşında küçük bebeği kaybettik. Babası başka odadaydı o da vefat etti. Ben 4 kişiyi sağ olarak çıkarttım. İçlerinden biri ertesi gün vefat etti. Bir teyzemiz vardı 66 yaşında, çok da sağlıklı gözüküyordu ama doku zedelenmesi ve böbrek yetmezliğinden dolayı kaybettik. Çıkardığım herkesin aileleriyle iletişim halindeyim. Oradan geleli birkaç gün oldu. Şu an burada olmak çok canımı yakıyor. Yarın tekrardan yola çıkıp TTK ekibiyle çalışmalarıma tekrar başlayacağım” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp