KEFENİNİ SAĞ İKEN GİYEN BİR MİLLETE KİMSE BİRŞEY YAPAMAZ!

KEFENİNİ SAĞ İKEN GİYEN BİR MİLLETE KİMSE BİRŞEY YAPAMAZ!

Millet olarak, bulunduğumuz toprakların ne zorluklarla bize vatan ilan edildiğinin kanıtı olan 1071 Malazgirt Zaferi’nin 950. Yıldönümünü iftiharla kutlamaktayız.

Hepimizin de bildiği gibi Sultan Alparslan ve silah arkadaşlarının sarsılmaz iman ve gayretleriyle, noktalanma derecesine gelen askeri bir vatan kazanılmıştır. Tarih boyunca birçok millet ile mücadeleler vererek kazanılan bu topraklar, evlatlarımıza bırakacağımız en önemli mirasımızdır. Bizlerin en önemli görevi geçmişine bağlı, bu toprakların nasıl kazanıldığını ne zorluklarla vatan edinildiğini bilen bir gelecek yetiştirmektir. Çünkü tarih şuuru, tarih bilgisi kadar, milletlerin geçmişte başardığı büyük işler ve kazandığı büyük zaferler ile beslenir. Türk Milleti’nin zaferleri çoktur. Çünkü göğsümüzdeki iman bize der ki ‘’ Damarlarımızdaki her damla kan bu vatana helal olsun.’’
    Sultan Alparslan ordusuna ‘’ Şehit olursam bu beyaz elbisem kefenim olsun, zaferi kazanırsak istiklal bizimdir’’ demiştir. Kefenini sağ iken giyen millete kimse bir şey yapamaz. Anadolu bizimdir ve en önemli mirasımızdır.
   Malazgirt Zaferi’nin 950. Yılını kutluyor, Sultan Alparslan’ı ve önderliğinde ki Türk Ordusu’nu rahmet ve minnetle anıyoruz..

Google+ WhatsApp