Kayseri’de İlk Ders Zili Vali Kamçı’dan

Kayseri’de İlk Ders Zili Vali Kamçı’dan

Kayseri'de 2018-2019 eğitim öğretim sezonunda bin 103 okulda, 304 bin 37 öğrencive 20 bin 118 öğretmen için ilk ders zili çaldı.

Kayseri'de 2018-2019 eğitim öğretim sezonunda bin 103 okulda, 304 bin 37 öğrencive 20 bin 118 öğretmen için ilk ders zili çaldı.
 

Eğitim - öğretim yılı ve İlköğretim Haftası'nın başlaması nedeniyle Türkan-Av. MehmetAltun İlkokulu’nda tören düzenlendi. Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Jandarma Komutanı Alb. HüseyinBekmez, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerive öğrenci velileri törene katılarak öğrencileri ilk gününde yalnız bırakmadı.
 

Vali Kamçı, törende yapmış olduğu konuşmada şunları ifade etti “ Bildiğiniz gibi, Türkiye Cumhuriyeti eğitime son derece önem veren bir yapıya sahiptir. Genel bütçemizden milli eğitime ayrılan pay son yıllarda sürekli artış göstermektedir. Eğitime verilen bu önem, ekonomik ve sosyal kalkınma düzeyimizi belirlemektedir.Bu bakımdan bizlere, siz değerli eğitimcilerimize ve velilerimize, çocuklarımızın başarılı bir birey ve vatanını milletini seven bir vatandaş olarak yetiştirilmesi yönünde önemli sorumluluklar düşmektedir.Sevgili çocuklarımızın okula gelme amacını anlamaları; onların okula şevkle, istekle gelmeleri ve başarılı olabilmeleri için oldukça önemlidir.Okulların amacının sadece bilgi yükleme olmamalıdır. Çocuklarımızın her yönüyle kendini geliştirecekleri, insani değerleri öğrenecekleri; düşünme, anlama ve üretme becerilerini geliştirerek kaliteli vatandaşlar olarak yetiştirilecekleri bir eğitim anlayışını benimsemeliyiz.” dedi.
 

Öğretmenliğin dünya üzerinde, geçmişten bu güne var olan mesleklerin içerisinde en kutsalı ve insanlık için büyük önem taşıyan bir meslek olduğunu ifade eden Vali Kamçı sözlerini şöyle sürdürdü, “Sevgili öğrencilerimiz, öğretmenlerinizi can kulağıyla dinleyiniz. Onların söylediği ve size öğreteceği her şey, sizin için bir ışık olacak, kendinizi ve dünyayı tanımanıza, iyi ve başarılı olmanıza yardım edecektir.
 

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılının İlimize, öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, başarılı bir dönem olması dileğiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptığı konuşmada,“Bugün yeni bir öğretim yılı başlıyor. Tüm öğrencilerimize öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum, Allah zihin açıklığı versin. Her biriniz inşallah bu memlekete için hayırlı birer evlat olarak yetişirsiniz. Uzun sürecek bir eğitim yılına başlıyorsunuz. İlkokul sıralarında başlayacak olan bu eğitim inşallah üniversite yıllarına kadar devam edecek” diye konuştu
 

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de, “ Öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21. Yüzyıl Türkiye’sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir.” dedi.
Törenin ardından, ilk ders zilini Vali Kamçı ve protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte çaldı. İlk ders zilinin çalınmasıyla birlikte sınıflara koşan öğrencilerin sınıflarında ziyaret eden Vali Kamçı ve protokol üyeleri onlara çeşitli hediyeler verdiler.

Google+ WhatsApp