Kayseri’de 19 Mayıs çeşitli etkinliklerle kutlandı

Kayseri’de 19 Mayıs çeşitli etkinliklerle kutlandı

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Spor Kompleksi’nde düzenlenen törene katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Spor Kompleksi’nde çeşitli gösteriler yapıldı. Etkinliğe, Milli Savunma Bakanı ve Kayseri Milletvekili Akar’ın yanı sıra 12’inci Hava Ulaştırma Hava Üs ve Garnizon Komutanı Pilot Tuğgeneral Vedat Öncel, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve öğrenciler katıldı. 
 
19 Mayıs’ın Türkiye ve dünya tarihi açısından önemli olduğunu vurgulayan Bakan Akar, “19 Mayıs denildiği zaman ne kadar anlamlı, önemli olduğunu çok iyi anlamak lazım. Bunun tarihi önemi, tarihi anlamını iyice değerlendirme ve çalışmak lazım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun hareketiyle başlayan milli mücadele ateşi, Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla alevlendi. O günden itibaren büyük bir mücadele başladı. Ülkemizi istila etmeyi düşünenlere karşı şairin dediği gibi ‘Hangi çılgın banan zincir vuracakmış’ diyerek Türklerin ayağa kalktığını, tüm imkanlarını seferber etmek üzere derin bir mücadeleye girdiğini unutmamak gerek. Gereken ne varsa gözünü budaktan esirgemeyen Türk milleti hiçbir şekilde bağımsızlığını kaybetmeyeceğini açık bir şekilde ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı. 
 
“CUMHURİYETİMİZ, İSTİKBALİMİZ”
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise “19 Mayıs tarihini gençlerimizle birlikte yine coşku ve heyecanla kutluyoruz. Hürriyetimiz uğruna mücadele verdiğimiz bu topraklarda biz de, bugün aynı ruhla Cumhuriyetimiz, İstikbalimiz için çalışıyoruz” dedi.
 
Kutlama programı, öğrencilerin tören geçişi ve gösterileriyle sona erdi.

Google+ WhatsApp