‘Kayseri İlinde Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması'

‘Kayseri İlinde Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması' Projesinin Kapanış Toplantısı Yapıldı

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) ‘Kayseri İlinde Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması’ Avrupa Birliği Projesi’nin kapanış toplantısı yapıldı.
Sabancı Kültür Sitesi’nde Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını Okul Müdürü Doç Dr. Demet Ünalan, programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Toplantıda daha sonra konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun ise, Erciyes Üniversitesi’nin son yıllarda sosyal projelere ağırlık verdiğini söyleyerek, “Projenin hazırlık aşaması uzun emekler harcanarak yapılıyor. Önemli ve sosyal bir projedir. Erciyes Üniversitesi son yıllarda sosyal projelere ağırlık vermektedir. Üniversitelerin klasik olarak temel amaçları bilim vermektir. Ancak dünyada üniversite kanunu da diğer kanunlar ve ihtiyaçlarla birlikte hızla değişmektedir. Bilim üretilmesi zaten araştırma yapan üniversitelere ve bundan da artık gençlerin toplumla içli dışlı toplumla temas eden yeni nesil üniversitelere doğru geçiş oluyor. Bizde Erciyes Üniversitesi olarak Anadolu’daki üç büyük şehrimizin gerek ulusal gerek uluslararası ya birinci ya da ikinci oluyoruz. Erciyes Üniversitesi artık Anadolu’nun en güçlü üniversitelerinden birisi olarak toplumla daha fazla temas etmeye başladı. Elbette bilim üretiyoruz, üreteceğiz. Bilimin karşılığını kısa sürede almayabiliriz. Ancak bilimin yanında araştırmalar yapmak, ürün geliştirmek, bu ürünleri paketlemek ve ticari ürüne dönüştürmek ve toplum ekonomi refahına katkı sağlamak atık tüm üniversitelerle birlikte Erciyes Üniversitesi’nin de en önemli görevlerinden biridir” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Demet Ünalan tarafından ‘Kayseri İlinde Mesleki Projelerin Yaygınlaştırılması’ konusunda katılımcılara sunum verildi.

‘Kayseri İlinde Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması' Projesinin Kapanış Toplantısı Yapıldı

Google+ WhatsApp