Kağıthane Belediyesi, 450 Suriyeli Çocuğa Eğitim Seti Hediye Etti

Kağıthane Belediyesi ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ilçede eğitimlerine devam eden 450 Suriyeli çocuğa eğitim seti hediye etti. Yeni malzemelerine kavuşan çocuklar, ne kadar Türkiye´yi sevdiklerini

Kağıthane Belediyesi ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ilçede eğitimlerine devam eden 450 Suriyeli çocuğa eğitim seti hediye etti. Yeni malzemelerine kavuşan çocuklar, ne kadar Türkiye´yi sevdiklerini söyleseler de dileklerinin kendi ülkelerinde eğitim görmek olduğunu dile getirdi.
Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye´ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, Kağıthane Hasdal Ortaokulu´nda yarım kalan eğitimlerini tamamlamaya çalışıyor. Kendi müfredatlarına göre 15.00 ile 19.00 saatleri arasında 10 öğretmenden eğitim alan 450 çocuk, Türkçe de öğreniyor. Çocukların ihtiyacını karşılayabilmek için de Kağıthane Belediyesi, her bir öğrenciye düzenlenen törenle `Eğitim Seti´ dağıttı. Okul bahçesinde Serkan Aksarı´nın sunumuyla gerçekleştirilen törene Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, öğretmenler katıldı.
Tören Suriyeli çocukların kendi dillerinde söylediği şarkılarla başladı. Kürsüdeki konuşmasında, "Çocuklarımızın kendi okullarında, kendi dillerini öğrenmelerini isterdik ama bazı sorunlar maalesef izin vermedi. Bu yüzden çocuklarımız Türkiye´de Eğitim kursuna başladılar" diyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, çocukların okullarındaki eğitimden memnun olup olmadığını sordu. Bunun üzerine çocukların, " Memnunuz" cevabı vatandaşları tebessüm ettirdi.
Eğitim setlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen öğrenciler, "Burada mutluyuz ama inşallah ülkemde savaş biterse tekrar dönmek isteriz. Orası çok farklı" dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Kılıç ve beraberindekiler okul yönetimi ile birlikte 450 çocuğun her birine çanta, kalem, defter gibi okul ihtiyaçlarından oluşan malzemeleri dağıttı.
(ŞK-HÇ-AŞ-Y)

23.10.2014 10:38:35 TSI

Google+ WhatsApp