Kabakçı: “Türk’ün direnişinin ayağa kalkışının, mandaya ve İslam bayrağını açtığı gündür”

Kabakçı: “Türk’ün direnişinin ayağa kalkışının, mandaya ve İslam bayrağını açtığı gündür”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende ve Spor İl konuşan Kayseri Gençlik Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarken taşıdığı meşaleyi gençlerin daha ileriye taşıyacağına dikkat çekti.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende konuşan Kayseri Gençlik Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yıl dönümü ve gençliğe armağan ettiği bayram sebebiyle konuşma yaptı.  Ali İhsan Kabakçı konuşmasında , “Sevgili gençler, bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a yakmış olduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele gönülden gönle dolaşmasının 102. yıldönümü… O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün taşıdığı meşaleyle sizleri selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Mandaya ve esarete dur diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk milletine şükranlarını sunan Kabakçı, “19 Mayıs Türk’ün direnişinin ayağa kalkışının ve esarete, teslimiyete, mandaya ve İslam bayrağını açtığı gündür. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti milletimizin birlik ve beraberliğinin tüm uzuvlarıyla bir arada yaşamak ve ortak değerlerde birleşmek iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir” dedi.

Geçmişine ve tarihine sahip çıkan gençlerin bayramını kutlayan Kabakçı, “Sevgili gençler, geçmişin, tarihini, kültürünü ve geçmişine sahip çıkan bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar, ilelebet yaşama hacmine sahiptirler… Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da tam bağımsızlık ateşini yakan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yapmış olduğu çalışmalarla, gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milletiyle birlikte sürdürmüş. Kazanılan bu zaferi devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bugünü gençlerimize armağan etmiştir” şeklinde konuştu.

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı konuşmasının devamında şunları söyledi: “Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bugünlerde birlikte tüm sorunların üstesinden gelecek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha iyi bir hale getireceksiniz. Biliyoruz ki sizler Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili, ideal insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Sizlerinde vatanını en çok seven görevini en iyi yapan ve sözünü rehber edinerek çok çalışıp ilerde şahsımıza verilecek görevi de en iyi şekilde yapacağımızdan asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla selamlıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu olsun.”

Google+ WhatsApp