İYİ Partili Ataş, “Milletin Oylarıyla Seçilen Meclis Üyelerimizi Kimse Susturamaz”

İYİ Partili Ataş, “Milletin Oylarıyla Seçilen Meclis Üyelerimizi Kimse Susturamaz”

İYİ Parti Kayseri Milletvekilli Dursun Ataş, Kayseri Büyükşehir Belediyesindeki ‘kürsü krizini’ Meclis gündemine taşıdı. Büyükşehir Meclisinde konuşma kürsüsünün muhalefeti konuşturmamak için kaldırıldığını savunan Ataş, milletin oylarıyla seçilen üyeleri kimsenin susturamayacağını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısında, konuşma kürsüsünün kaldırılması, İYİ Partili ve CHP’li meclis üyeleri tarafından eleştirilmişti. Meclis üyeleri, kürsünün kaldırılmasını muhalefetin sesinin kısılmaya çalışıldığı yönünde yorumladı. Büyükşehir meclisinde yaşanan bu durum, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine de taşındı. Gündem dışı söz alan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 33 yıldır yerinde duran Büyükşehir meclis kürsüsünün kaldırılmasının ardında Kayserinin tarihe geçtiğini öne sürdü. “Meclis kürsüsünü sırf millet ittifakı meclis üyeleri konuşmasın diye kaldırdı.” Diyen Ataş, “Bu mu sizin ileri demokrasi anlayışınız. Bu mu sizin gönül belediyeciliği anlayışınız?” diye sordu. 
 
İYİ Partili belediye meclis üyelerinin kürsü olmadan da milletin sorunlarını gündeme getirebileceğini belirten Milletvekili Ataş, “Milletin oylarıyla seçilmiş, gücünü milletten alan meclis üyelerimizi kimse susturamaz. Kayseri’de vatandaşlarımızın takdirini kazanan İYİ Parti meclis üyeleri, kürsü olmadan da vatandaşın sorunlarını dile getirir. O sorunların sonuna kadar takipçisi olur. Sayın belediye başkanına tavsiyem, milletin kürsüsünü kaldıracağınıza, seçim döneminde verdiğiniz sözleri tutun. Çarşıya pazara çıkın vatandaşı dinleyin ve vatandaşın sorunlarına çözüm üretin. Kayseri, meclisinde kürsü olmayan ilk ve tek şehir olarak Kayseri’yi tarihe geçirmiştir” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp