İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI'NIN FKÖ'YÜ FİLİSTİN HALKININ TEK TEMSİLCİSİ OLARAK TANIYAN KARARINI KINIYORUZ!

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI'NIN FKÖ'YÜ FİLİSTİN HALKININ TEK TEMSİLCİSİ OLARAK TANIYAN KARARINI KINIYORUZ!

İşgalci İsrail'in Gazze'de uyguladığı zulümleri görüşmek üzere olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (Organisation of Islamic Cooperation (OIC) İsrail’in saldırılarını durdurmaya yönelik etkin ve caydırıcı kararlar almak yerine Filistin’deki soykırımı durdurmak bakımından hiçbir pratik faydası olmayan bilakis İsrail’i memnun edecek bir duruş sergilemiştir. İİT yayınladığı sonuç bildirgesinin 27. maddesinde, FKÖ'nün, Filistin halkının tek temsilcisi olduğunu ifade etmiştir.

Aralarında Türkiye'nin de olduğu İslam işbirliği teşkilatı üye devletlerin yöneticilerinin onayladığı bu bildirge Filistin halkının ortak iradesini yansıtmamakta, Gazze Halkı'nın %63 gibi yüksek bir oranla seçtiği HAMAS'ı yok saymaktadır. HAMAS'ın seçimle kazanılmış Gazze halkının temsilciliğini yok sayan bu utanç verici ve iki yüzlü kararla Filistin halkının kendi temsilcisini seçme hakkı ihlal edilmiş, yönetim hakkı gasp edilmeye çalışılmıştır.

MAZLUMDER olarak;

İsrail'in savaş ve insanlık suçlarını cezalandırmaya ve mevcut abluka ve soykırımı sona erdirmeye dönük hiçbir anlamlı somut kararın çıkmadığı bu toplantı sonucunda yayınlanan bildirgenin 27. Maddesini, işgal altında ezilen Filistin Halkı'nın özgür iradesinin gaspı olarak gördüğümüzü ve şiddetle reddettiğimizi beyan ederiz.

Google+ WhatsApp