IŞİD'i vuran pilotlar konuştu

Irak ve Suriye’deki IŞİD hedeflerini vuran koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının pilotları, operasyonların gelecekte de devam edilmesinin beklendiğini kaydetti.

IŞİDi vuran pilotlar konuştu

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, İncirlik Hava Üssü’ndeki askerlere moral ziyaretinde bulundu. Bu sırada, Irak ve Suriye’deki IŞİD hedeflerini vuran koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının pilotları, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kamuoyunda ‘Tank katili’ olarak tanınan Amerikan A-10 tip savaş uçağının pilotu Major Charlie, “Irak ve Suriye’deki IŞİD’e ve oradaki hedeflere karşı operasyonları desteklemek için kalkışlar günlük olarak yapılıyor. 2 aydır uçuyoruz ve şu ana kadar 500’den fazla savaş senaryosu gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
Alman Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçağının pilotu Andreas Berg ise “Görev, daha fazla kara gücü geldiğinden beri eş güdümlü olarak yapılıyor ve görünür bir gelecekte de devam edilmesi bekleniyor. İngiltere’ye atandım ve sık sık ailemi, arkadaşlarımı ziyarete gidiyorum” ifadelerini kullandı.

Amerikan F15-E tipi savaş uçağının pilotu Major Tim de İncirlik Hava Üssü’nde iyi karşılandıklarını belirterek “Hem burada iyi bir şekilde karşılandık, hem Türkiye hem de Amerikan tarafından oldukça güzel bir misafirperverlik hissettik. Burada olduğumuz için mutluyuz” diye konuştu. 

Google+ WhatsApp