İncesu Kızılören’de alt ve üst yapı çalışmalarında sona yaklaşıldı

İncesu Kızılören’de alt ve üst yapı çalışmalarında sona yaklaşıldı

İncesu ilçesine bağlı Kızılören mahallesinde belediye tarafından 15 gün önce başlatılan alt ve üst yapı çalışmasında sona yaklaşıldı. Çalışmaların sene sonuna bitirilmesi planlanıyor.

İncesu Belediyesi tarafından planlanan çalışmalar kapsamında Kızılören Mahallesinde belirlenen kanalizasyon, parke ve asfalt çalışmaları devam ediyor. Mahallede doğalgaz çalışması nedeniyle tahrip olan yollar, cadde ve sokaklar Büyükşehir ve ilçe belediyesi tarafından yenileniyor. 4 ekip, 30 personel ve 15 iş makinasının yer aldığı çalışmaların yüzde 85’i tamamlandı. Kalan kilit parke tamiri çalışmalarının ise kar yağmadan tamamlanması planlanıyor.  
 
Kızılören Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, ilgililerden bilgi aldı. Kızılören’in en yoğun nüfusun bulunduğu bir mahalle olduğunu belirten İlmek, alt ve üst yapı işlerinin planlandığı şekliyle devam ettiğini söyledi. İlmek, “Kızılören Mahallemizde doğalgaz şebekesi Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle yapıldı. Ayrıca kanalizasyon altyapısı da KASKİ tarafından yenilendi. Yapım aşamasında bozulan yolların yapılması için de belediyemize bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Tahrip edilen sokak aralarına kilit parke serimi yapıldı. 50 bin metrekare kilit parke döşendi. Bugün 2 kilometre sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Bozulan yolların tamiri için de 200 kamyon asfalt kullanıldı. Kalan kilit parke tamiri işini de en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Halkımızın hizmetine sunulan bu yatırımın hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu. 
 
İncesu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kızılören’deki çalışmalar sonrası, Süksün Mahallesindeki üst yapı (asfalt)  çalışmalarına başlayacak.

Google+ WhatsApp