İletişim Fakültesi Öğrencilerine 'sinema-Hukuk' İlişkisi Anlatıldı

İletişim Fakültesi Öğrencilerine 'sinema-Hukuk' İlişkisi Anlatıldı

İletişim Fakültesi Öğrencilerine 'sinema-Hukuk' İlişkisi Anlatıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta, iletişim fakültesi öğrencilere sinema-hukuk ilişkisi anlatıldı.
ERÜ İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta, Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Hasan Bodur, iletişim fakültesi öğrencilerine sinema-hukuk ilişkilerini anlattı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, sinema ile hukukun bağlantılı olduğunu söyleyen Bodur, öğrencilerin sorularını da cevapladı.
Slayt eşliğinde iletişim fakültesi öğrencilerine sinema-hukuk arasındaki ilişki hakkında bilgiler veren Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Harun Bodur, "Hukuk ve film anlayışı iki sosyo-kültürel oluşumun bütünleştirilmiş bir biçimde araştırılmasını ifade eden ve oluşmakta olan diğer bir ifadeyle yapım aşamasında bulunan disiplinler arası bir çalışma alanıdır. 1980’lerin sonlarından 1990’lara değin hukuksal temaların film-sinema, sinematik öyküleme ve popüler görsel imgelem ile kaynaştırılarak incelenmesine girişen, hukuk ve sinema yaklaşımına öncülük eden bir takım akademik yayınlar karşımıza çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp