İki taksi şoförünün kavga ettiği ve birinin öldüğü olayla ilgili duruşma görülmeye devam etti

İki taksi şoförünün kavga ettiği ve birinin öldüğü olayla ilgili duruşma görülmeye devam etti

Kayseri’de iki taksicinin kavga ettiği birinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili açılan davanın duruşmasına devam edildi.

Olay 23 Haziran 2023’de saat 16.00 sıralarında Talas Bulvarı üzerinde meydana geldi. Taksici A.D. (32) meslektaşı R.D.(23) arasında yolcu alımı nedeniyle tartışma çıktı. Taraftar arasında çıkan kavgada bıçakla yaralanan A.D. göğsüne aldığı bıçak darbesiyle yaşamını yitirdi. Sanık R.D. ile babası M.D. ve amcası M.D. gözaltına alındı. R.D. tutuklanarak cezaevine gönderilirken babası M.D. ev hapsi cezası almıştı. Bir önceki duruşmada R.D.’nin tutukluluk halinin devamına karar verilirken babası M.D.’de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dava 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Duruşmaya maktul taksicinin annesi, babası, ağabeyleri, kız kardeşi, tutuklu sanıklar R.D., M.D. ile tutuksuz sanık M.D. ve taraf avukatları katıldı. Merhum taksicinin çok sayıda yakını da aile ile birlikte adliyeye geldi. Duruşma için adliyede geniş güvenlik önlemi alınırken tanıklar da dinlendi.
SANIKLARDAN R.D.: KENDİMİ KORUMAKTAN BAŞKA BİR NİYETİM YOKTU
A.D.’nin ölümüne bıçakla sebep olan tutuklu sanık R.D. bir önceki duruşmada, “Yolum kesilerek, arabama zarar verilmesi sonrası durağa tekrar gittiğimizde selam verdik, almadı ve bize saldırdığı için olay meydana geldi. Kendimi savundum. Keşke gitmeseydim de bu olay yaşanmasaydı” derken bugün ki duruşmada, “Olay başından beri anlattığım gibi selam vermemize rağmen küfür edip saldırması ile başladı. Saldırmasaydı bu durumlar olmayacaktı. Biri sizin kafanıza kürekle vurup saldırsa siz ne yaparsınız? Benim kendimi korumaktan başka bir niyetim yoktu” ifadelerini kullandı.  
Bir önceki duruşmada tutuklanan R.D.’nin babası M.D. ise “Ben diğer iki mahkemede bile kendimi yeterince savunamadım. Yazılı bir savunmamı size sunuyorum. Olay yerine kavga için gelmedik. Olayı tatlıya bağlamak istedik. Oğluma küfredip bana vurunca olay büyüdü. Ben 40 gündür neden tutukluyum, bilmiyorum? Bu olay bir dakikada oldu. Tasarlama yoktur. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum. Maktul bana vurup, oğluma kürekle vurunca olay gerçekleşti. Beraatımı istiyorum” dedi. 
Tutuksuz sanık R.D.’nin amcası M.D., “Avukat bey beni olayın içine çekmeye çalışıyor ama yok öyle bir şey. ‘Taş atın izi kalsın’ deniyor. Baskı yapılıyor. Ben başka yerden geldim ağabeyimin geldiğinden bilgim yoktu” dedi. 
Mahkeme heyeti R.D. ile babası M.D.’nın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Google+ WhatsApp