İdil ve Sur’da 14 terörist daha öldürüldü

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda 14 terörist daha öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının yürüttüğü faaliyetlere ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 223’e çıktığı bildirildi. Operasyonda ayrıca bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir şarjörü, 30 adet fişeği ve bir el bombası ele geçirildi.

İDİL’DE 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak’ın İdil ilçesinde devam eden operasyonda, 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 20’ye ulaştığı belirtildi. Operasyonda ayrıca üç el telsizi, bir tabanca ele geçirildi, 9 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi.

CİZRE’DE 3 AYRI EVDEN 5 TERÖRİST CESEDİ ÇIKTI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden arama faaliyetleri sırasında üç ayrı evde, daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 5 bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi bulundu.

Operasyonda ayrıca 14 Kaleşnikof piyade tüfeği, 70 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bin 964 fişeği, bir M-16 piyade tüfeği ve iki şarjörü, 56 fişeği, bir MP-5 makineli tabanca, bir şarjörü ve 21 fişeği, bir tabanca, üç el yapımı patlayıcı, altı el bombası, iki dürbün, 13 hücum yeleği, üç el telsizi ele geçirildi.

HAKKARİ VE KİLİS’TE TERÖR ÖRGÜTÜNE KAÇAN 3 KİŞİ YAKALANDI

Hakkari’de bölücü terör örgütüne katılmak üzere evlerinden kaçan 2 kişi yakalandı. Kilis’de, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, DEAŞ terör örgütü mensubu 1 kişi yakalandı.

ŞANLIURFA’DA ZIRH DELİCİ KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ ELE GEÇİRİLDİ

Şanlıurfa’da, bir Zagros keskin nişancı silahı, bir bomba atar (40 mm, Rus menşeli), 44 bomba atar mermisi, 67 el bombası, 66 el bombası fünyesi, altı RPG-7 R/A mühimmatı, 50 R/A sevk fişeği ve 700 elektrikli fünye ele geçirildi.

Google+ WhatsApp