Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesinde Bazalt Zeminli Otopark Ve Yaya Yolu Çalışması

Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesinde Bazalt Zeminli Otopark Ve Yaya Yolu Çalışması

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri şehir merkezinde yer alan ve ismini tarihi Kıbrıs Hava Pilot Şehidinden alan Hürriyet Cengiz Topel caddesinde çok amaçlı ve büyük ölçekli çalışma yapılarak yaya yolu, otopark ve çevre düzenleme çalışması yapılacağını bildirdi.
Hürriyet Mahallesinin Eski Sanayi iş merkezlerin karşısında tarihi geçmişi ve barındırdığı kültürel değerler yanında her zaman cazibe merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, uzun yıllar bahçeli evlerin yer aldığı Hürriyet Mahallesinin artık çok katlı binalar ile ayrı bir yerleşim tarzı oluştuğunu mahallenin adeta yinelendiğini belirtti.
Hürriyet Mahallesinde gerekli çalışmanın yerine getirilebilmesi için 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19.uncu maddesine göre açık ihale yapılacağı ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
“Hürriyet mahallesi 1950’li yıllarında kurulan ve Kayseri de yenilenmenin ve çok katlı ama bahçeli evlerin yer aldığı bir semtimizdir. Bu açıdan Hürriyet Mahallesi geçmişi ile gelecek arasında adeta bir köprü niteliğindedir. Ancak uzun süre bu semtimiz özelliğini korumuştur. Ancak şimdi çok katlı modern yapılar ile adeta yenilenmektedir. Bu değişe uygun olarak belediyemizce BAZALT ZEMİNLİ OTOPARK VE YAYA YOLU ÇALIŞMASI yapılacaktır. 18.550.00 m2 alanda bazalt zeminli otopark ile yaya yolu çalışması için ihale açmıştır. Hürriyet Mahallesinde büyük çaplı yaya kaldırımı, orta refuj, otoparklar ve çevre düzenlemesi yapılarak hak ettiği özel yere getirilecektir. Hürriyet Mahallesi Kayserimizin saygın mahallesi haline getirilecektir”

Google+ WhatsApp