Hükümet Kurma Çalışmaları Altın Dolar Ve Euro'ya Altın Çağını Yaşattı

Hükümet Kurma Çalışmaları Altın Dolar Ve Euro'ya Altın Çağını Yaşattı

Yapılan genel seçimler sonrasında tek başına bir partinin iktidar olamaması ve sonrasındaki hükumet kurma çalışmaları ve belirsizlik altın, dolar ve euro’ya altın çağını yaşattı.
Kuyumcu Ahmet Ergüven, hükumet kurma çalışmaları ve bu çalışmaların sonlanması sonrasında piyasalarda yaşanan durumu değerlendirdi. Ergüven ”Seçim sonrasında bir partinin tek başına iktidara gelememesi, hükumet kurma çalışmaları, erken seçimin belli olmaması, ülkede belirsiz bir ortam oluşturdu"dedi.
Dolar, euro ve altının bu belirsiz ortamda yükseldiğini vurgulayan Ahmet Ergüven, “Böyle olunca da halk bekledi. İhtiyacı olmayanlar altın alışverişi yapmadı. Daha fazla kar edebilmek için döviz aldılar. Şuanda euro 3.17, dolar ise 2.87 tarihi seviyelerdir. Bunun tek sebebi hükumetin kurulamamasıdır” şekilde konuştu.
“ Vatandaş her zaman için altını daha çok tercih eder çünkü döviz ve TL’nin bir şekilde harcanacağını düşünüyor” diyen Ergüven, “Ama altın olursa o paranın birikim olacağını ve ileride kendisine birikim olarak döneceğini düşündüğü için altın almayı daha çok tercih etmektedir. Fakat vatandaş bilinçli olduğu için çok yüksek fiyatlardan altın almayı tercih etmemektedir. O yüzden de bu ara altın satışı yavaşladı. Hükumet konusundaki belirsizlik faiz lobisinin işine geldiği için fiyatlar yükseliyor. Düğün sezonu olduğu için bozdurulan altınlar göze batmıyor, zorunlu alışverişler var” ifadelerinde bulundu.

Hükümet Kurma Çalışmaları Altın Dolar Ve Euro'ya Altın Çağını Yaşattı

Google+ WhatsApp