“HİZMET BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİNİ DE BURSA’DA YAPIYORUZ”

“HİZMET BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİNİ DE BURSA’DA YAPIYORUZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüme yönelik muhalefetin eleştirilerine sert cevap verdi. Bakan Özhaseki, “Bir söz öğrenmişler, ‘Rantsal dönüşüme karşıyız.’ diye. Rantsal dönüşüme biz de karşıyız. Bizler hizmet için varız, Allah için gayret ediyoruz. Başımızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile eser siyaseti yapıyoruz, hizmet belediyeciliği yapıyoruz ve bunun en güzel örneklerinden birini de Bursa’da yapıyoruz.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa’da İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm alanındaki anahtar teslim ve toplu temel atma törenine katıldı. Yiğitler, Arabayatağı, Karapınar ve Değirmenönü kentsel dönüşüm alanlarından da canlı bağlantı kurularak gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Özhaseki, gece-gündüz demeden kentsel dönüşüm için mesai verdiklerini söyledi. Deprem olmadan herkesin kentsel dönüşüm yapması gerektiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, “Bu konuda belediye başkanlarımıza yardımcı olmamız lazım. Elimizden ne geliyorsa hep birlikte yapmalıyız. Biz bu işi siyaset üstü görüyoruz. Siyasi bir mesele olarak görmüyoruz. ‘Hangi belediye gelirse gelsin kapım açık derken’ bunun için söylüyorum. Bakanlık bir taraftan, belediye bir taraftan, vatandaş bir taraftan el ele verirsek, biz Türkiye'yi depremlere karşı hazırlarız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın.” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPMAMIZ LAZIM”

 “Marmara bizim göz bebeğimiz.” diyen Bakan Özhaseki, İstanbul ve Bursa’nın da can damarı olduğunu söyledi. Bakan Mehmet Özhaseki, “Ekonomimiz de buradan dönüyor. Bizim gece gündüz demeden kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Kentsel dönüşümden başka çare yok. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, 2012’den bu yana 2 milyon 250 bin konutu değiştirdik. Şu anda 400 binden fazlası devam ettiriliyor.” şeklinde konuştu.

“ALGI OPERASYONUNA KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN FAZLA PARA HARCIYORLAR”

Bazı belediyelerin, algı operasyonuna büyük bütçeler ayırdığını ifade eden Özhaseki, “Bazı belediyelerin, kentsel dönüşüme ayırdığı para, algı operasyonları için ayırdığı paranın yarısı kadar. Yani ‘beni parlatın, beni övün’ diyerek ajanslara, sosyal medyacılara harcadığı paranın yarısı kadar kentsel dönüşme para veriyorlar.” dedi.

“BİZLER HİZMET İÇİN VARIZ”

İzmir’de 25 senedir değişen bir şey olmadığına dikkat çeken Bakan Özhaseki, şunları söyledi: “Ben geçenlerde İzmir’deydim. İzmir 25 senedir CHP’de. 25 senedir bir ucundan tutsaydınız, İzmir’in yarısını değiştirirdiniz. Kordon’un arka kısımlarında evler rastgele yapılmış, briket malzemeden imal edilmiş, omuz verseniz yıkılacak. Ancak, bir söz öğrenmişler, ‘Bizler rantsal dönüşüme karşıyız.’ diye. Rantsal dönüşüme biz de karşıyız, niye karşı olmayalım? Bizler hizmet için varız, Allah için gayret ediyoruz. Eser siyaseti yapıyoruz. Eser ve hizmet belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birini de Bursa’da veriyoruz.”

“BURSA’YA 98 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILDI”

Bursa’ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Bakan Özhaseki, “AK Parti olarak, Bursa’ya 98 milyar lira yatırım yaptık. 11 milyar liralık yatırım da devam ediyor. Kentsel dönüşümde 39 binden fazla konutu değiştirdik, 9 bin civarında inşaat sürüyor.” diye konuştu. Kentsel dönüşümde belediyelere büyük görevler düştüğünü söyleyen Bakan Özhaseki, Bursa’da da belediyenin TOKİ’yle, vatandaşla ve bağlı tüm aktörlerle görüşerek dönüşüm için büyük işler yaptığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Bakan Mehmet Özhaseki ve törene katılan protokol, İstanbul Caddesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında tamamlanan konutların anahtarlarını teslim etti. Bakan Özhaseki, Yiğitler, Arabayatağı, Karapınar ve Osmangazi kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yeni konutlarının da temellerini attı.

Bakan Mehmet Özhaseki, Bursa’da daha sonra Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Mevlana Kentsel Dönüşüm Alanı Anahtar Teslim Töreni’ne katılarak hak sahiplerine anahtarlarını verdi.

Google+ WhatsApp