Fransız Basınında Atatürk Ve Cumhuriyet Sergisi

Eskişehir´de fotoğraf sanatı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Osman Yaşar Tanaçan´ın, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Fransız basınının `Cumhuriyet ve Atatürk´e bakışını yansıtan´ bir sergi açacağı

Eskişehir´de fotoğraf sanatı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Osman Yaşar Tanaçan´ın, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Fransız basınının `Cumhuriyet ve Atatürk´e bakışını yansıtan´ bir sergi açacağı açıklandı.
Tepebaşı Belediyesi´nin desteğiyle açılacak "70 yıl önce Fransız basınında Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti" adlı sergide, 40´lı yıllara ait bazı Fransız dergilerinin Cumhuriyet´in getirdiği yenilikler ve Atatürk´ün başarıları üzerine hazırladığı özel sayılar ışığında Fransız basınının Türkiye´ye bakışı yansıtılacak. Yapılan açıklamaya göre; Espark AVM zemin katta 27 ekim pazartesi saat 18.00´de açılacak ve 1 Kasım´a kadar devam edecek olan sergide, Tanaçan´ın arşivinde bulunan Fransız dergilerindeki fotoğraflar ve Prof. Dr. Medine Sivri´nin Fransızcadan yaptığı çeviri metinlerle, dönemin Fransız basınının Türkiye´de yaşanan değişim ve dönüşüme `övgülü´ yaklaşımı yer alacak.
(İHA-MET-Y)

23.10.2014 17:08:12 TSI

Google+ WhatsApp