Filistin’de yaşanan insanlık dramı adına: ‘Beyaz Önlüklüler Gazze İçin Ayakta’

Filistin’de yaşanan insanlık dramı adına: ‘Beyaz Önlüklüler Gazze İçin Ayakta’

Kayseri’de sağlık çalışanları İsrail-Filistin savaşına tepki ve hayatını kaybeden Filistinlileri anmak adına Mimarsinan Parkı’nda ‘Beyaz Önlüklüler Gazze İçin Ayakta’ sloganıyla program düzenlendi.

Programda konuşan Tabip-sen Başkanı Mustafa Ballı, “İsrail’in 17 ekimde Gazze’de bir hastaneyi bombalaması sonucu bir çok parçalanmış çocuk cesedi izlemek zorunda kaldık.  Bu saldırıların planlanarak yapıldığına inanıyoruz. Hastanelerin vurulması  sivil insanların öldürülmesi  bizim içimizi parçalarken bu insanlık suçunu işleyenlerin tel düşüncesi bu ölümlerin kendilerine kaç paraya mal olacağıdır. Çünkü onlar için bir çocuğun hayatı atılan bombalardan daha ucuzdur” dedi.
 
İsrail Filistin savaşına tepki ve hayatını kaybeden Filistinlileri anmak adına ‘Beyaz Önlüklüler Gazze İçin Ayakta’ sloganıyla program düzenlendi. İsa Üzüm’ün moderatörlüğünü yaptığı programa Kayseri Tabip Odası Başkanı Türkmen Bahadır Arıkan, Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Umut Kural, Say Vakfı Kayseri İl Temsilcisi İbrahim Özcan, Kayseri Sağlık ve Medeniyet Derneği İl Başkanı Mustafa Karaağaç, Tabip Sen İl Başkanı Mustafa Ballı , Hekim Sen İl Başkanı Şule Çelebi ve sağlık çalışanları katıldı.
 
Filistin halkının elektrik-su kesintileriyle ve gıda ambargolarıyla ölüme mahkum edildiklerini söyleyen Tabip Odası Başkanı Türkmen Bahadır Arıkan,  “Tüm dünyanın gözü önünde İsrail Filistin’de soykırım yapmaktadır. Hastanelerin bombalanması, masumların öldürülmesi insanlık suçudur. Türkiye Cumhuriyeti Hekimleri olarak İsrail’i lanetliyoruz. Gazze’de halkın tüm yaşam alanları topluca hedef alınarak elektrik su kesintileriyle, gıda ambargolarıyla sağlık kurumları işlemez hale getirilmiş çocuklar dahil yüzbinlerce Filistinli ölüme mahkum edilmiştir” şeklinde konuştu.
 İsrail’in yapmış olduğu katliamlara tepki göstererek tüm canlıların yaşam hakkının kutsal olduğunu söyleyen, Diş Hekimleri Odası Başkanı Umut Kural, “Yanı başımızda gerçekleşen katliamı ve tüm ölümleri şiddetle kınıyoruz. Sivil ölümü deniyor, kolluk güçlerinin öldürülmesi reva mıdır? Onlar insan değil midir? Onlar da anne, baba, evlat değiller mi? Bizler bitkilerin dahi öldürülmesine karşı çıkarken; “Sivil Ölümü” tabirini de kabul etmemiz mümkün değildir. Tüm canlıların yaşam hakkı kutsaldır” dedi.
 
‘Konu Siyonistler olunca tüm dünya bu katliamlara sessiz kalıyor’ diyen Say Vakfı Prof. Dr. İbrahim Özcan, “Bugün dünya ciddi bir sınavdan geçiyor Gazze’de savaşlarda hiçbir şekilde hedef alınmaması gereken sağlık tesisleri, hastaneler, ambulanslar, kiliseler, camiler bombalanıyor; içindeki masum sivillerle çocuklarla beraber yıkılıyor yıkılıyor. Bu saldırıları özellikle El Ehli Baptist Hastanesine yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Gazze‘deki bu ateş tüm dünyayı yakmadan bir an önce durdurulmalıdır. Dünya devletlerinin terör ve masum canlara kıyan Siyonist Yahudiler olunca nasıl sessiz kaldığını, devlet güçleriyle zalimin yanında toplandığını ibretle izliyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
İsrail tarafından hastanelerin ve masum halkın bombalanmasını savaş hukukuna aykırı olduğunu söyleyen, Sağlık Ve Medeniyet Derneği Başkanı Mustafa Karaağaç, “Her savaşın bir hukuku vardır ancak son zamanlarda görüyoruz ki dünyada savaş adına bir hukuk sergilenmemektedir. Hastaneler, hastane içerisinde çalışan sağlık çalışanları, masum halk, çocuklar hepsi katledilmektedir” dedi.
 
 
‘BİR ÇOCUĞUN HAYATI BOMBALARDAN DAHA UCUZ’
Bu saldırıların planlı bir şekilde yapıldığını söyleyen, Tabip Sen Başkanı Mustafa Ballı, “İsrail’in 17 ekimde Gazze’de bir hastaneyi bombalaması sonucu bir çok parçalanmış çocuk cesedi izlemek zorunda kaldık.  Bu saldırıların planlanarak yapıldığına inanıyoruz. Hastanelerin vurulması  sivil insanların öldürülmesi  bizim içimizi parçalarken bu insanlık suçunu işleyenlerin tel düşüncesi bu ölümlerin kendilerine kaç paraya mal olacağıdır. Çünkü onlar için bir çocuğun hayatı atılan bombalardan daha ucuzdur” ifadelerini kullandı.
Hekimsen temsilcisi Şule Çelebi,
İsrail devletinin yaptığı operasyonların bir katliam olduğunu söyleyen, “Hekimsen sendikası olarak bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Burada vurulan onlara roket atan bir yer değildi, ışıklarını karartmış bir yer de değildi, çok açık bir hedefti. Siviller vuruldu direkt. Bu bir savaşsa savaşta bu kadar sivil ölümü olur mu? Bu olay sivil bir katliamdır. Hekimler olarak bu olayı kınıyoruz, kabul etmiyoruz, lanetliyoruz. Bütün dünya hekimlerine sesleniyoruz. Evrensel bir mesleğe sahip bütün dünya hekimlerini hekimlerin ve sağlık sisteminin hedef alındığı bu saldırıları deontolojik olarak kınamaya çağırıyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp