Fatih Terim'den Açıklamalar

Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1 kaybedilen Kasımpaşa maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

“Öncelikle son günlerdeki çocuk tacizi ile ilgili bir şey söylemek istiyorum. Ne ara ahlakımız ve insanlığımızı bu kadar yitirdik çok merak ediyorum. İnsanın içi almıyor. Tüyler diken diken oluyor. Bir an evvel doğru kanunları, cezaları koyalım da bu küçücük bedenlerin vebalini de taşımayalım”
 
“İlk yarı oyun domine ettik. Herhangi bir sıkıntı yaşamadan. Golü de bulduk. İkinciyi, üçüncüyü atabilirdik. Son paslar veya son vuruşlardaki doğruyu bulamamak bizi bir penaltıyla karşı karşıya bıraktı. Devreye öyle girdik. Serdar’ın maalesef aklımızda olmayan sakatlığı bizi bir oyuncu değişikliği yapmak zorunda bıraktı. Bunu da Eren olarak kullandım. Ahmet uzun zamandır oynamıyordu. Yoksa orta saha kimliğimizi kaybetmek istemezdim. Galatasaray 1-1’den sonra hamle yapacaktı. Oyunu yine belirli bir süre üstünlüğümüzde götürdük. İlk yarı sağdan ikinci yarı soldan ataklarımız vardı bir hayli. Sonrasında çok yüksekten gelen bir karambol golünü yedik. 2-2’den sonra da kalan kısa süre içinde pozisyon vereceksiniz. Önce 2-2 mümkünse, sonra galibiyeti almak için uğraşıyorsunuz. Eren’i alma sebebim bu. Galatasaray iki santrforla oynayacak zaman zaman. Hiç niyetim yokken almak mecburiyetinde kaldım.”
 
“Gomis ile ilgili de bilgi vereyim. Mukavelesinde böyle bir şey var zaman zaman oluyormuş. Gerek doktor gerekse arkadaşların bana verdiği bilgi, bu durumdan sonra daha güçlü dönüyormuş. Yoksa zaten Eren’i hazırladım ben de... Çıkmak da istememiş. 3-5 saniye sonra baygın yatıp tekrardan daha iyi dönüyormuş. Gomis gibi bir golcümüzden de mahrum kalmak istemedik.”
 
“Oyundan özellikle ilk 45 dakikada çok memnunum. Bir takım daha nasıl oynayabilir... Rakip takıma her saniye üstünsünüz. Önemli değişiklikler, sakatlıklar bazen çaresiz bırakabiliyor. Yoksa aynı şekilde devam etsek sabırla sonucu alabilirdik. Ama ne olursa olsun Galatasaray daha cesur olmalı. Kabullenmemeli bir şeyleri. Son saniyede 2-2 olabilirdi. Bu bizi tatmin eder miydi, etmezdi. Sadece 2-1’den iyiydi. Sivas’ta ve Kasımpaşa’da... Ki bunlar deplasman… Bir deplasman fobisi var galiba. Bizden evvel gelişen bizle de devam eden... Bunu halledeceğiz. Ama ne zaman halledeceğiz. Herhalde önümüzdeki sezonlar... Bu sene artık yapacağımız bir şey yok. Ama çok büyük bir avantaj kaçırdığımız gerçek. Kredilerimiz yiyoruz. İkinci sıradayız. Ama Galatasaray bunların altından kalkacaktır, kalkacağız. Allah bizi hayırlısıyla Mayıs’ta bir şampiyon yapsın da biz sonra gereğini yaparız.”

Google+ WhatsApp