Erciyes’e Kış Tatiline Gelen İkinci Kafile Ukrayna Oldu

Erciyes’e Kış Tatiline Gelen İkinci Kafile Ukrayna Oldu

Türkiye’nin incisi Erciyes Kayak Merkezi’nde tatil yapmak üzere kente gelen ikinci turist kafilesi Ukraynalılar oldu.

19 mekanik tesisi, toplam uzunluğu 112 kilometre olan 41 kayak pisti ile Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kayak merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi’nde turizm sezonu açıldı. Yabancı turistler de gelmeye devam ediyor. Polonya’dan gelen ilk kafilenin ardından kente ikinci turist kafilesi Ukrayna’dan geldi. 
Kafileyi, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve Cennet Yiğit İlkokulu öğrencileri ile birlikte karşıladı. Kayseri Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanan Ukraynalılara, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ile Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve öğrenciler yabancı misafirlere ‘hoş geldiniz’ dediler.
 
Burada gazetecilere açıklama yapan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı, geçtiğimiz yıl Ukrayna’dan 15 bin yabancı turistin Erciyes’e geldiğini anımsattı. Cıngı, “Ukrayna bizim en büyük pazarımız. Bu yıl da yine Kiev ve diğer şehirlerden charter uçuşlarla haftalık en az 3 uçuşla şehrimize gelecekler. Kapadokya bölgesini ve Kayseri’mizi gezecek misafirlerimizi Erciyes’te inşallah mutlu bir tatil geçirmeleri için misafir edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp