Engelleri Aşıp Bir Günlüğüne Polis Oldular

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü engelli öğrencilerin polisle ve polislik mesleğiyle kuvvetli bir bağ oluşturulması amacıyla hazırlanan "Polis amca ile engelleri aşıy

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü engelli öğrencilerin polisle ve polislik mesleğiyle kuvvetli bir bağ oluşturulması amacıyla hazırlanan "Polis amca ile engelleri aşıyorum" projesi hayata geçirildi.
Proje kapsamında ildeki çeşitli rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören 20 engelli öğrenci bir günlüğüne polis oldu. Sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından ev ve okullarından alınan öğrenciler aileleriyle birlikte Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü´ne getirildi. Polisler tarafından karşılanan engelli öğrencilere yeni görevlerinin başarılı olması için dilekte bulunuldu.
Polis kıyafeti giydirilen öğrencilere, polisler tarafından anahtarlık ve çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilere birimlerin çalışma sistemleri, polislik ve görevleri ile polis araçları tanıtıldı.

KİMİ ÖĞRENCİLER POLİS ARACINDAN İLANI AŞK YAPARKEN KİMİLERİ DE YAYALARI UYARDI
Engelli öğrencilere polis araçlarının tanıtımı sırasında renkli görüntüler de ortaya çıktı. Polis araçlarındaki megafonu eline alan bazı öğrenciler ilanı aşk yaparken, bazı öğrenciler de sürücüler ve yayaları emniyet kemeri kullanmaları noktasında uyardı. Polislerin yakından ilgilendiği engelli öğrencilerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Program TDP´de görevli polislerin düzenledikleri çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi.
Zihinsel Engelliler Öğretmeni Serap Bilici, öğrencilerin toplum içerisinde fazla yer almadıkları için bu tür ortamlarda yer almalarının öz güvenlerini geliştirdiğini dile söyledi.
Bu tür etkinliklerin ayrıca öğrencilerin insanlar arasında kendilerinin var olma duygularını geliştirdiğini ve kendilerini daha iyi ifade etmeye başladıklarını anlatan Bilici, "Bu sayede öz güvenlerini de geliştirmiş oluyorlar. Öğrencilerimizin burada olmasından biz çok mutluyuz. Normalde hayatımızda polisi görmek, ya da polis aracını görmek çocuklar için ürkütücü bir durumdu. Fakat burada polis otosuna bindiler, onlarla iç içe oldular. Bu polislerin korkulacak insanlar olmadığını hayatımızda olduğunu kendileri de görmüş oldular. Çocuklarımızın topluma kazandırılması için çok güzel bir adım. Bize bu fırsatı tanıyan İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz" dedi.
Bazı öğrenci velileri ise çocuklarının çok mutlu olduğunu belirterek, "Onlar mutlu olunca bizler de mutlu olduk. Bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Devamını da diliyoruz. Ayrıca eğitici kurslar istiyoruz çocuklarımız için. Bu tür bir beklentimiz var" diye konuştu.
Kurs açılış programının ardından İl Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Yüce, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Erkan Paşaalioğlu ve müdürlük personeli tarafından öğrencilere kokteyl verildi.
(MMY-BÖ-AŞ-Y)

28.10.2014 13:04:55 TSI

Google+ WhatsApp