Emine Erdoğan: “Çocuğun Eline, En Çok Kalem, Defter, Kitap Yakışır”

Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen Çocuk İşçiliği ile Mücadele Deklarasyonu imza töreninde yaptığı konuşmada çocukların işgücü olmadığını vurgulayarak, “Çocuğun yeri ne sokak, ne tarla, ne fabrikadır! Çocuğun yeri, okuldur! Çocuğun eline ne boya sandığı, ne kâğıt mendil, ne tartı yakışır. Çocuğun eline, en çok kalem, defter, kitap yakışır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen “Çocuk İşçiliği ile Mücadele Deklarasyonu” imza törenine katıldı. 2018 yılını Çocuk İşçiliği ile mücadele yılı ilan eden Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda Ankara Green Park Otel’de gerçekleştirilen törende, Emine Erdoğan bir konuşma yaptı.

“Allah’ın bize emanet olarak verdiği çocuklar, bir işgücü değildir” sözleriyle başladığı konuşmasında Emine Erdoğan, “Çocuğun yeri ne sokak, ne tarla, ne fabrikadır! Çocuğun yeri, okuldur! Çocuğun eline ne boya sandığı, ne kâğıt mendil, ne tartı yakışır. Çocuğun eline, en çok kalem, defter, kitap yakışır” vurgusunda bulundu.

Küçük yaşta tarlada, sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların tüm toplumu ilgilendiren bir ayıp olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, son günlerde yoğun olarak gündeme gelen çocuk istismarı konusuna da değindi. Çocuk istismarının, insanlığın yüzkarası, toplumların en büyük ayıbı ve dehşetli felaketlerin davetçisi olduğunu kaydeden Emine Erdoğan, “Çocuk tacizine tevessül eden her mahlûk, en lanetli kelimelerle lanetlenmeli, en ağır hukuki cezaları almalıdır. Böylesine aşağılık bir mevzuyu konuşmak, ülkemiz, dünyamız adına utancın en büyüğüdür” diye konuştu. Bu sorunun, tüm toplumun ortak çabasıyla çözüleceğini söyleyen Emine Erdoğan, “Çözümün parçası olmayanlar, sorunun tarafı olur” diye ekledi.

Çocuk işçiliği konusunda, sivrisinekleri öldürmek yerine bataklığın kurutulması gerektiğinin altını çizen Emine Erdoğan, sorunun sebeplerini doğru teşhis etmenin gerekliliğine işaret etti.

Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın iş birliği ile gerçekleştirilen 2018 yılının çocuk işçiliği ile mücadele yılı ilan edilmesi konusunda gösterdikleri çaba nedeniyle ilgili bakanlıkları kutladı ve başarılar diledi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Numan Özcan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da hazır bulunduğu program, deklarasyonun imzalanmasıyla sona erdi.

Google+ WhatsApp