Düğünlerde oyun oynamanın yasaklanması, iptallere neden oluyor

Düğünlerde oyun oynamanın yasaklanması, iptallere neden oluyor

DÜĞÜN Salonları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası (DÜSOİŞ) Genel Başkan Yardımcısı Ali Koray Özandaç, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan düğün salonları ile ilgili genelgede, oyun oynamanın yasaklanmasının, düğün iptallerine neden olduğunu söyledi.

DÜSOİŞ Genel Başkan Yardımcısı Ali Koray Özandaç, İçişleri Bakanlığı'nın 'düğün' genelgesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.  Özandaç, oyun oynamanın yasaklanması ve 65 yaş üstünün salonlara alınmamasının düğün iptallerine neden olduğunu belirtti. Özandaç, "Genelgenin ana hatlarında ve pandemi sürecinde konulan şartlar belli; maske, mesafe ve hijyen.  Zaten misafirlerimiz maske şartını sağlayacak, kapıdan girişlerde maskesi olmayanlara da bizler maske tedarik edeceğiz. Hijyen ve havalandırma şartlarını da tüm salonlarımız uygulayacaklar. Ama mesafe şartına uymasından dolayı; aynı evde yaşayan çekirdek ailenin eğlenemeyecek olmaları gibi bir sorun var. Sosyal mesafe kurallarına uygun olacak biçimde, neden insanlar kendi ailesiyle ya da eşiyle dans etmesin? Biz bununla alakalı bir düzenleme bekliyoruz, çünkü bu nedenden dolayı bir çok çiftimiz düğününü iptal etmek istiyor. Misafirlerimiz 'oyun olmazsa iptal ederiz' diyorlar. Genç kızlarımızı burada ağlarken teskin ediyoruz. Bunun yanı sıra genelgede 65 yaş üstünün salona gelmemesi ile ilgili bir kural var. Çiftler de büyükleri düğüne gelmeyecekse 'neden düğün yapayım?' diye düşünüyor" diye konuştu.
'DÜĞÜN İPTALLERİ KAÇAK SOKAK DÜĞÜNLERİNİN SAYISINI ARTIRIR' 
Düğün iptallerinin sayısının artması durumunda ruhsatlı düğün salonlarının mecburen kapanmaya gideceğini ve kaçak sokak düğünlerinin sayısının artacağını belirten Özandaç, denetimsiz sokak düğünlerinin bulaş riskini daha da artıracağına dikkat çekti. Özandaç, "1 Temmuz'dan itibaren zaten 3,5 aydır kapalıyız. Ondan öncesinde de zaten sezonumuz değildi. Kapalı kalmamıza rağmen kiralarımız ve personel giderlerimiz devam etti. Bu süreç eğer bu şekliyle başlar da, düğün kayıpları ile devam ederse, anahtarlarımızı bırakacak durumdayız. Biz anahtar bıraktığımız zaman sokaklar düğün mekanı haline gelecek. Sokaklarda düğün sayısı artarsa da bulaş hiçbir şekilde engellenemez. Denetim yeterli olmayacak. 500 bin düğünden bahsediyoruz. Her hafta sonu her şehirde sokaklarda düğün olduğunu düşünün" dedi.
'VÜCUT TEMASI OLMAYAN OYUNLARIN ZARARI YOK' 
Sendika olarak, masa aralıklarının açılması ve masa başında vücut teması gerektirmeyen oyunlar oynanması şeklinde bir çözüm önerisinde bulunduklarını kaydeden Özandaç, düğün salonu işletmecileri olarak genelge ile ilgili düzenleme beklediklerinin altını çizdi. Özandaç, "Masa aralıklarına zaten 1,5 metre mesafe veriyoruz. O masa aralıklarını daha da fazlalaştırıp insanların kendi masalarının başında ayağa kalkıp oynayabilmelerini, eğlenebilmelerini, çiftimizle beraber mutluluklarını paylaşmalarını sağlamak istiyoruz. Biz düğün salonu işletmecileri şu anda ezilir durumdayız. Misafirlerimiz ve devletimiz arasında tampon vaziyetindeyiz. Biz aradan çekildiğimiz zaman pandeminin ikinci dalgasını o zaman beklemek lazım. Zaten halay gibi, horon gibi vücut temasının olduğu oyunlarda ısrar etmiyoruz. Halkımız da ısrar etmiyor; zaten aklın yolu bir. Çiftetelli, erik dalı gibi birer buçuk  metre arayla oynanabilecek temassız oyunların oynanabileceğini düşünüyoruz. Eğer bunu sağlayamayacak işletme olursa cezası kesilsin. Biz buna razıyız" ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp