Doktora silahlı saldırı davasında sanık:

Doktora silahlı saldırı davasında sanık: "Benim öldürmeye yönelik kastım yoktu"

Kayseri'nin Develi ilçesinde nöroloji uzmanı Dr. Erdal Kurt'a, iş çıkışı evine gittiği sırada silahlı saldırı sonucu tutuklu bulunan M.G., S.D., İ.A. ve S.D.'nın duruşması ertelendi.

Develi İlçesi Camicedit Mahallesi'nde 14 Haziran 2021’de saat 16:30 sıralarında meydana gelen olayda Develi Devlet Hastanesi'nde nöroloji uzmanı olarak görev yapan Doktor Erdal Kurt'a iş çıkışı evine giderken Mehmet Göçer tarafından silahla ateş edildi. Doktor Erdal Kurt, ayağından yaralanırken olayın zanlısı Göçer, kaçmak istedi. Doktor Kurt, kendisini yaralayan saldırganı etkisiz hale getirdiği zanlıyı polis ekiplerine teslim etti.
 
BAKAN FAHRETTİN KOCA OLAYI KINAMIŞTI
 
Sağlık Bakan Koca, konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından, "Kayseri'nin Develi ilçesinde görevli bir hekim arkadaşımız silahlı saldırıya uğradı. Çok sayıda sabıkası olan saldırgan yakalandı, arkadaşımız ambulansla hastaneye kaldırıldı. Az önce kendisiyle görüştüm. Yasalar ve toplum olarak şiddetin karşısında asla aciz kalmayacağız" paylaşımında bulunmuştu. 
 
SANIKLAR DİNLENDİ
 
Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar M.G., S.D. ve İ.A. ceza evinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Doktor Erdal K. ile taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada Cumhuriyet savcısı tutuklu sanıklar M.G. ve S.D.'nin 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan, tutuklu sanıklar İ.A. ve S.D.'nin ise 'tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme' suçundan cezalandırılmasına yönelik mütalaa verdi.
 
"DURUŞMA ERTELENDİ"
 
Doktor Erdal K.'yı silahla yaralayan sanık M.G. savunmasında, "Benim öldürmeye yönelik kastım yoktu. Konuşmak için gittim. Keşif yapmadım bir anda olan şey" diye konuştu. Sanık S.D. ise, "Silahtan haberim yoktu. Silahı görünce olay yerinden kaçtım. Bizim öldürmek gibi bir niyetimiz olsa arabayı sürerken ateş ederdik. 8 aydır tutukluyum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum" diye konuştu. M.G.'yi azmettirdiği iddiası ile yargılanan sanık İ.A., "Benim işyerim vardı, maddi durumum iyiydi. Bu işlerle hiç alakam yok. Uzun zamandır. Beraatımı istiyorum" dedi.
 
Mahkeme heyeti, tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, sanık avukatlarının esasa ilişkin savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşmayı karar vermek üzere ileri bir tarihe erteledi.

Google+ WhatsApp