Doğu Perinçek´ten Kılıçdaroğlu´na Sert Sözler

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "YPG´yi desteklemek demek PKK´yı desteklemektir" dedi. Perinçek, partisinin İzmir yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, ABD ve PKK´n

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "YPG´yi desteklemek demek PKK´yı desteklemektir" dedi.
Perinçek, partisinin İzmir yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, ABD ve PKK´nın Kobani´de (Ayn el Arap) yenildiğini, ABD´nin Suriye´nin bölünmesi ve Büyük Ortadoğu Projesi´ni (BOP) hayata geçirme planlarının bozguna uğradığını belirterek, bu durumun Türkiye´nin birliği yönündeki gelişmenin önünü açtığını söyledi.
Perinçek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun verdiği bir gazetede yayınlanan `PKK´nın Suriye´deki kolu YPG terör örgütü değildir. Vatanını korumak için savaşıyorlar. ABD daha fazla silah yardımı yapmalı´ şeklindeki sözlerinin çok tehlikeli olduğunu belirterek sert bir dille eleştirdi.

"ÖCALAN DA AÇIK AÇIK SÖYLÜYORDU"
Perinçek, Kılıçdaroğlu´nun terör örgütünü desteklediğini ifade ederek şunları söyledi: "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ´PKK´nın Suriye´deki kolu YPG için terör örgütü değildir. Bunlar vatanını korumak için savaşıyor, ABD silah yardımı yapmalı´ diyor. Yani Kılıçdaroğlu, ABD´nin piyonları vardır, PKK-PYD gibi, bunlar BOP´un enstrümanlarıdır, Öcalan da `ben enstrümanım´ diye açıklıyordu. Şimdi Kılıçdaroğlu da bu enstrümanların yanında fotoğraf veriyor. Cumhuriyeti kuran Atatürk´ün partisi için hepimizi kaygılandıran, çok endişe verici bir durum bu. CHP´nin PKK yanında olması, silahlanmasını bile savunması milletimiz tarafından değerlendirilecektir. Vatanı için savaşıyor diyor. Hangi vatan? Kürdistan mı? YPG´yi desteklemek demek PKK´yı desteklemek, Suriye´nin bölünmesini istemek demektir. Bu son derece tehlikeli bir durum."

"ABD VE PKK´NIN YENİLGİSİ BİRLİK DOĞURDU"
PKK´nın Kürdistan ve bölgesel özerklik iddialarının yerle bir olduğunu anlatan Perinçek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan Kürt kökenli vatandaşların PKK´nın yakıp-yıkma eylemlerinden `illallah´ denen noktaya geldiğini ve Kürt yurttaşların da `birlik olma´ yönünde ortak düşünce ve duygular içinde olduğunu bizzat gözlemlediğini belirtti.
Türkiye´nin birlik sürecinin başladığını anlatan Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evet son zamanlarda yakan, yıkan eylemleri oldu PKK´nın. İstanbul´dan Varto, Diyarbakır, Bingöl´e kadar. Kobani´de yenilince PKK, ülkede dükkanları yakmaya başladı. Esnafımızın, insanımızın. Bunun içinde Kürdümüz de var. Ve şimdi ben oradan geliyorum. Diyarbakır, Urfa ve Mardin´deydim. Eşimle birlikte. Oralarda birlik eğilimi yükseliyor. Ancak milletin birliği içinde eşitlik olur, özgürlük olur. Ekonomik gelişme, aydınlanma, okul olur. İyi bir gelecek kurulabilir. Bu çok çok önemli bir gelişmedir."

"TÜRKİYE´NİN BÖLÜNME SÜRECİNİN SONUNA GELDİK"
Türkiye´nin bölünme sürecinin ABD´nin Suriye´de ve Kobani´de yenilmesi ile sona erdiğini kaydeden İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye´nin bölünme sürecinin sonuna geldik. ABD, Suriye´de yenildi. Suriye devleti ve halkı ABD´nin Suriye´yi bölme girişimini bozguna uğrattı. Bu çok önemli. Bölgemizi ve dünyayı ilgilendiren sonuçları olan bir gelişme. Suriye´nin zaferi Türkiye´nin zaferi oldu. Bölünseydi Diyarbakır´ın da İsrail koridoruna katılması tehdidi güncelleşecekti. ABD ikinci yenilgiyi son ay içinde Ayn el Arap´ta (Kobani) aldı. Suriye´nin bir parçası. Kobani yani. Kobani´de ABD ve piyonları yenildi. Orada bir piyon savaşı oldu. Suriye yenilgisinden sonra ABD Kobani´de de yenildi. Bizim güneyimizde Barzanistan´ı Doğu Akdeniz´e bağlamak için adı Kürt koridoru olan ikinci İsrail koridoru da yerle bir oldu. ABD güya K. Irak´tan Doğu Akdeniz´e bir koridor açacaktı. Bu girişim de yerle bir oldu. Şimdi Batı basını ciyak ciyak bağırıyor."
(MD-HO-Y)

22.10.2014 14:18:31 TSI

Google+ WhatsApp