Develi'de Trafik Haftası Etkinlikleri

Ülke genelinde her yıl mayıs ayının ilk haftası kutlanan “Trafik ve İlk Yardım Haftası”, Develi’de Develi Kaymakamlığının riyasetinde İlçe protokolünün, öğrencilerin ve Develililerin katılımıyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Serdar Çiftçi Trafik Haftasının farkındalık oluşturmak için önemli bir imkan olduğunu belirterek son yıllardaki trafik kazaları hakkında istatistiki bilgiler veren bir konuşma yaptı. Son yıllarda ülke genelinde olduğu gibi İlçemizde de alım gücünün artmasından dolayı hızla artan araç sayısının trafik problemlerine sebebiyet verdiğini belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “İnsanlığın selameti için belirlenmiş trafik kurallarına uymak sadece şahsi görev değil toplumsal bir vazifedir. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın hem hayatlarını tehlikeye atmamak hem de onlara güzel örneklik teşkil etmemiz için trafik kurallarına harfiyen uymamız gerekmektedir” dedi. Kutlama programının son konuşmasını ise Develi Kaymakamı Murat Duru yaptı. Trafik ve İlk Yarım Haftası’nın bu yıl ilk kez Cumhuriyet Meydanında yapıldığını belirten Kaymakam Duru “Bu sayede bu haftanın İlçemiz insanının trafik hususunda daha da bilinçlenmesini amaçlıyoruz. Ağır sonuçlar doğuran trafik kazalarının büyük bir çoğunluğunun sürücü hatasından kaynaklandığını bilmekteyiz. İnşallah Develimizin bu programlarla daha da bilinçlenerek trafik kazalarının çok daha az hatta hiç yaşanmadığı bir yer haline gelmesi en büyük temennimizdir” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Seyrani İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan skeç izleyenler tarafından büyük beğeni toplarken sonrasında Trafik ve İlk Yardım Haftası münasebetiyle dereceye girmiş olan şiir ve kompozisyon okundu. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler e İlçe protokolü tarafından hediyeler verilirken, bu yılın en iyi sürücüleri arasına giren Sinan Fırat, Mehmet Ezer, Hasan Hüseyin Sütçü, Esra Çelik, Sevgi Coruk ve Hatice Sena Göbül’e de plaket takdim edildi.

Cumhuriyet Meydanına İlçemiz halkının farkındalığını artırmak için kurulan stantları ziyaret eden İlçe protokolü daha sonra simülasyon aracına binerek emniyet kemerinin ne kadar hayati bir fonksiyonu olduğunu gözleriyle görmüş oldular. Program Develi Esnaf Odası, Ziraat Odası, Ticaret Odası, Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin lokma ikramıyla sona erdi. 

Google+ WhatsApp